2020.gada 2. decembris

Meta, Sniedze

Receptes

Svinam Latvijas valsts dzimšanas dienu ar svētku kūku

Latvijas valsts svētku kūka ar biezpienu derēs ne tikai valsts svētku galdam, bet to var pasniegt arī citos nozīmīgos svētkos, jo tā ir ļoti garda.... Lasīt vairāk...

Pusdienām: Skābu kāpostu zupa ar sēnēm un grūbām

Skābu kāpostu zupa ar sēnēm varbūt būtu jāsauc par sēņu zupu ar skābiem kāpostiem, jo šīs zupas galvenais akcents ir sēnes. Zupai der gan me... Lasīt vairāk...

Cepam biezās ķirbju vafeles

Ķirbi pārtikā izmanto jau vairāk nekā 5000 gadu, sākotnēji ar to mielojās indiāņi, bet nu jau labi pasen tas atceļojis arī līdz mūsu virtuvēm un dā... Lasīt vairāk...

Kabaču sacepums ar krēmīgu sēņu mērci

Šajās dienās bildes ar pilniem groziem baraviku, gaileņu, apšu kundziņu un bērzlapju ir pārpludinājušas sociālos tīklus un tā ... Lasīt vairāk...

“Slinkie” kāpostu tīteņi tomātu mērcē

Virtuvē neaizstājams produkts ir konservēti tomāti, bet šobrīd, kad siltumnīcās, tirgos un veikalu plauktos sānus spīdina jaunās ražas sārtv... Lasīt vairāk...

Septembra našķis: Ābolu gredzeni mīklā ar cukuru un kanēli

      Lasīt vairāk...

Mārrutku lapās skābēti gurķi. Ļoti kraukšķīgi

Gurķi skābēti mārrutku lapās ir gardi un kraukšķīgi, tāpēc to pagatavošanas darbietilpīgais process ir tā vērts. Recepti piedāvā tast... Lasīt vairāk...

Desertā gardums ar odziņu: vienkāršā ķiršu kūka

Ķiršu sezona ir klāt. Uztura speciālisti apgalvo – ķirši ir vienas no visveselīgākajām ogām. Pētījumos pierādīts – ķir&sc... Lasīt vairāk...

Gatavojam ziemas krājumus: Gurķi burkānu marinādē

Jūlijs ir laiks, kad sākam gatavot pirmos krājumus ziemai. Piedāvājam izmēģināt pagatavot kaut ko neparastu – gurķus burkānu marinādē.&Scaron... Lasīt vairāk...

Vasaras gardums - kabaču rulete ar sēnēm

Neparasta, ļoti garšīga un interesanta uzkoda ikdienai un mājas viesībām - no kabacīšiem un sēnēm - rulete. Lasīt vairāk...