2020.gada 6. jūlijs

Anrijs, Arkādijs

Kraukšķīgie sīpolu riņķīši alus mīklā

Kraukšķīgie sīpolu riņķīši alus mīklā

Kraukšķīgie sīpolu riņķīši ir gan lieliska uzkoda, gan piedeva gaļas vai zivju ēdieniem. Sastāvdaļas
2 paliela izmēra sīpoli
180 ml gaišais alus
60 g kviešu miltu
1 ola
1 tējk. kūpinātās paprikas pulvera
1/2 tējk. sāls
Baltmaizes rīvmaize sīpolu riņķīšu apviļāšanai
Eļļa fritēšanai

Pagatavošana

Sīpolus nomizo, sagriež apmēram 5 mm biezās šķēlītēs, atdala katru sīpolu riņķīti citu no cita un tālākai gatavošanai izvēlas tikai lielākos, mazākos noglabā citu ēdienu pagatavošanai.  Bļodā sajauc miltus ar sāli un kūpinātās paprikas pulveri. Šajā miltu maisījumā apviļā visus sīpolu riņķīšus. Izņem tos no bļodas un noliek atsevišķi. Miltu maisījuma bļodas saturam pievieno alu un olu, sastāvdaļas samaisa viendabīgā mīklā. Sīpolu riņķīšus liek alus mīklā, tad pa vienam no tās izņem un apviļā rīvmaizē, liek katliņā sakarsētā eļļā un gatavo no abām pusēm zeltaini brūnus.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru