2024.gada 19. marts

Jāzeps

Zināmas adreses, kur Ziemassvētku vecītim sūtīt vēstules

Zināmas adreses, kur Ziemassvētku vecītim sūtīt vēstules

Sestdien, 28.novembrī, ikgadējā Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā savas durvis apmeklētājiem vērs Latvijas Pasta namiņš. Tas darbosies līdz 31.decembrim. Latvijas Pasts aicina ikvienu nosūtīt svētku apsveikumu vai vēstuli Ziemassvētku vecītim, izrotājot tās ar krāšņām un unikālām pastmarkām, kā arī speciālo Pasta namiņa zīmogu.


Latvijas Pasta namiņš darbosies līdz 30.decembrim katru dienu no plkst.10.00 līdz 20.00, savukārt 31.decembrī no plkst.10.00 līdz 14.00. Īpaši jauks ikvienam adresātam būs no svētku tirdziņa nosūtīts apsveikums ar Latvijas Pasta izdotajām jaunajām Ziemassvētku pastmarkām, kuras igauņu mākslinieks Indreks Ilvess veidojis kā ļoti krāšņas un Ziemassvētku noskaņai atbilstošas. Iepriecināti būs arī klienti, kuri sūta daudz apsveikumus, jo šogad šīs pastmarkas būs uz pašlīmējošās pamatnes. Ziemassvētku pastmarku Pirmās dienas zīmogošana notiks 3.decembrī tirdzniecības centrā Origo.
Šogad Pasta namiņā būs vēl lielāka izvēle Ziemassvētku kartīšu un atklātņu iegādei, kā arī nemainīga paliks iespēja iegādāties nākamā gada kalendārus, suvenīrus un pastmarkas. Savukārt pēc 3.decembra, kad Latvijas Pasts izdos pēdējo 2015.gada pastmarku, namiņā varēs iegādāties arī visu šogad izdoto pasta vērtszīmju komplektu. No Pasta namiņa būs iespējams nosūtīt arī Doma laukuma tirdziņā iegādātās dāvanas un saņemt informāciju par Latvijas Pasta piedāvātajiem pakalpojumiem.


Latvijas Pasts aicina ikvienu bērnu rakstīt un nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim, bet bērnu vecākus - pārliecināties, ka uz vēstules norādīta precīza Ziemassvētku vecīša adrese un uzlīmētas atbilstoša nomināla pastmarkas, lai vēstule veiksmīgi sasniegtu galamērķi.


Visas vēstules, kuras bērni sūta Ziemassvētku vecītim, Latvijas Pasts nogādā Ziemassvētku vecīša biroja pastkastītē. Savukārt, ja uz vēstules kā saņēmējs ir norādīts Santa Klauss vai Salatēvs, sūtījums attiecīgi sasniedz vecīti Somijā vai Krievijā. Lai vēstule sasniegtu Ziemassvētku vecīša pastkastīti, uz tās jānorāda precīza adrese, pievienojot atbilstošas nominālvērtības pastmarkas. Vienkāršu vēstuli Ziemassvētku vecītim Latvijā iespējams nosūtīt, izmantojot pastmarku ar nominālvērtību € 0,50, Santa Klausam Somijā - ar nominālvērtību € 0,71, bet Salatēvam Krievijā - ar nominālvērtību € 0,85.


Ziemassvētku vecīša adreses:


Ziemassvētku vecītis Rūķupē


Ziemupes pasts,
Vērgales pagasts,
Pāvilostas novads,
Latvija
LV-3463


Santa Klausa adrese:


Santa Claus
Arctic Circle
96930
Rovaniemi
Finland

 

Salatēva adrese:


162390
Rossija
Vologodskaja oblastj
Gorod Veļikij Ustjug
Dom Deda Moroza


Latvijas Pasts novēl gaišām domām piepildītu Adventes laiku un atgādina, ka pēdējais pirmssvētku sūtījumu piegādes datums ir 2015.gada 23.decembris. Lai Ziemassvētku sūtījumi adresātus sasniegtu laikus, Latvijas Pasts aicina ikvienu iedzīvotāju apsveikumu un dāvanu izsūtīšanu neatlikt uz pēdējo brīdi.

Eva Puriņa,
VAS Latvijas Pasts
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Komentāri (0-2/2)

  • Sefferis aleksandris Rīga teika
    15.12.2021 16:43
    Mīļais salaveci uzdāvini man mobilo telefonu alfonu par šito vela jaunāko salaveci aizbrauci uz Šauļiem nobildē man arku atnesi man šokolādi un kolas pudeli sefferis aleksandris
  • ligita vanaga
    30.11.2020 16:17
    MILO, ZIEMSVETKU VECIT .Es esmu vientula pensionare,nav ne bernu, ne mazbernu,tapec man nebus davanas.Pensija man ir maza, man loti gribetos uz svetkiem kadus saldumus, piparkukas un auglus.Gribetu sienas pulksteni,kas zvana vai spele muziku, ar lieliem cipariem.Tas ari butu viss ar cienu Ligita Vanaga.Mana adrese ir skultes pag. Limbazu nov. E. Liepina iela 52

Atstājiet komentāru