2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Runājošs papagailis atklāj savas saimnieces slepkavību

Runājošs papagailis atklāj savas saimnieces slepkavību

Indijā kāds runājošs papagailis palīdzējis atklāt savas saimnieces slepkavību, «identificējot» aizdomās turēto slepkavu, raksta «Daily Telegraph».

Ašutošs Gosvami nolēma apzagt pats savu tanti. Taču, kad sieviete viņu notikuma vietā pieķēra, vīrietis nolēma viņu nogalināt. Tobrīd telpā atradās arī sievietes papagailis.

Policija informē, ka Gosvami vēlāk bija tikai viens no slepkavībā aizdomās turētajiem. Taču mirušās sievietes vīrs, kādas vietējās avīzes redaktors, nolēma potenciālo slepkavu vārdus nolasīt papagaiļa priekšā, un, izskanot Gosvani vārdam, putns sācis ķērkt un neparasti uzvesties.

«Policija mums atklāja, ka slepkavam jābūt kādam mūsu ģimenei tuvam cilvēkam, jo nebija nekādu ielaušanās pazīmju. Viņi mums iedeva aizdomās turēto vārdu sarakstu, kurā bija arī mūsu radinieks. Papagailis vienmēr bija kopā ar manu sievu, un es biju pārliecināts, ka viņš bijis slepkavības liecinieks. Tas bija neticami.. Lai pārliecinātos, ka policija iet īstajā virzienā, mēs visu aizdomās turēto vārdus nolasījām papagailim. Pārsteidzošā kārtā viņš iekliedzās un izdeva citas neparastas skaņas, kad tika nolasīts konkrētais vārds,» stāsta atraitnis.

Tika informēti tiesībsargi, kuri Gosvami arestēja, un viņš vēlāk izmeklētājiem nodarītajā arī atzinās. Vīrietis pastāstīja, ka kopā ar kādu līdzzinātāju ar nazi piedraudējis tantei, prasot atdot vērtīgās mantas. Tās dabūjis, viņš nodūra viņas mīluli - suni un arī saimnieci pašu, lai viņa par notikušo neinformētu policiju.

Par putnu kā potenciālo liecinieku viņš neesot iedomājies.

Tikmēr Indijas policija gan noliedz, ka papagailim būtu kāda būtiska loma nozieguma atklāšanā. Policijai jau bijis skaidrs, ka vainojams kāds ģimenei pazīstams cilvēks, un pratināšanas laikā vainīgais atzinies.

Eksperti šo dēvē par, iespējams, neparastāko slepkavības atklāšanu Indijas kriminālajā vēsturē.

Atstājiet komentāru