2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils BJC rīkotais ikgadējais ziemassvētku sagaidīšanas pasākums (VIDEO)

Jēkabpils BJC rīkotais ikgadējais ziemassvētku sagaidīšanas pasākums (VIDEO)

Ceturdien,11. Decembrī, Bērnu un jauniešu centrā risinājais ikgadējais Ziemassvētku gaidišanas pasākums bērniem- ‘’Bluķa vakars’’.

Pasākuma laikā, sākumskolas vecuma bērni, visi ģērbūšies maskā vai kādā kostīmā, varēja darboties dažādās darba stacijās. Stacijās bija iespējams iegūt hennas tetovējumu uz rokas, veidot dažādus rokdarbus, dekorācijas, tāpat bija iespēja izīlēt kāds būs nākamais gads. Protams, neiztika bez mīklu minēšanas, dažādām spēlēm un rotaļām, kā arī piparkūkām.


Atdzīvinot senās latviešu tradīcijas, katrs dalībnieks piesēja diedziņu pie bluķa striķa. Diedziņs apzīmē šogad paveiktos nedarbus un stiķus, kā arī sliktās domas. Vēlāk šis bluķis ar diedziņiem apsieto striķi tika iemests ugunskurā, tādēji sadedzinot visu slikto lai nākamo gadu varētu aizvadīt labi. Bluķim sadegot ugunskurā, Bjc dirketros Oskars Elksnis izlējā bērnu un jauniešu centra laimi. Kopā ar mazajiem, tika nolemts, ka izlietā laime ir līdziga bruņurupucim, līdz ar to bjc dzīvos ilgi un ies tālāk maziem, bet stingirem soļiem.


Bluķa vakars ir bērnu un jauniešu centra rīkots, ilggādejs pasākums kura mērķis ir bērnos iedzīvinat latviešu ziemassvētku tradīcijas.

Atstājiet komentāru