2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī komandantstundas laikā sākti 26 administratīvā pārkāpuma procesi, Pļaviņās aizturēts nepilngadīgais

Jēkabpilī komandantstundas laikā sākti 26 administratīvā pārkāpuma procesi, Pļaviņās aizturēts nepilngadīgais

Aizvadītajās brīvdienās noteiktās komandantstundas laikā Jēkabpilī sākti 26 administratīvā pārkāpuma procesi, bet Pļaviņās uz ielas aizturēts nepilngadīgais, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Zemgalē komandantstundas kontroles pasākumu laikā tika pārbaudītas 1376 personas. Par noteiktā pārvietošanās aizlieguma neievērošanu tika sākti 122 administratīvā pārkāpuma procesi, kā arī sniegts 141 preventīvs norādījums, nepiemērojot sodu. Kontroles pasākumos pavisam tika iesaistītas 175 VP amatpersonas, kuras pildīja savus pienākumus sadarbībā ar 23 Zemessardzes un 35 pašvaldības policiju darbiniekiem.

Aizpildītus pašapliecinājumus par dzīvesvietas atstāšanas iemeslu neatliekamas un pamatotas situācijas gadījumā uzrādīja 1027 iedzīvotāji. Tāpat tika sagatavoti 24 ziņojumi par administratīvā pārkāpuma procesa sākšanu, kā arī reģistrēti 33 notikumi, kas nebija saistīti ar Ministru kabineta rīkojumu "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu".

Aizkraukles iecirkņa apkalpojamā teritorijā aizvadītās nedēļas nogalē kontroles pasākumu laikā konstatēti 22 ierobežojošo pasākumu pārkāpumi, par kuriem likumsargi sāka administratīvā pārkāpuma procesus un piemēroja naudas sodus no desmit līdz 250 eiro. Četros gadījumos VP sagatavoja ziņojumu par administratīvo pārkāpumu procesu uzsākšanu.

Koknesē, Parka ielā, kāds vīrietis nevarēja uzrādīt pašapliecinājumus par dzīvesvietas atstāšanas iemeslu neatliekamas un pamatotas situācijas gadījumā, turklāt centās slēpt savu personas identitāti, lai izvairītos no atbildības par administratīvo pārkāpumu. Likumsargi, ņemot vērā personas attieksmi un uzvedību, 1965.gadā dzimušajam vīrietim piemēroja soda naudu 200 eiro apmērā.

Savukārt Pļaviņās pēc plkst.22 policisti uz ielas sastapa 2008.gadā dzimušu jaunieti. Likumsargi sāka divus administratīvā pārkāpuma procesus - pret nepilngadīgo jaunieti par pārvietošanās ierobežoju pārkāpumu, kā arī pret vienu no puiša vecākiem par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Salīdzinoši ar citiem policijas iecirkņiem Zemgalē, vismierīgāk klājās Dobeles iecirkņa darbiniekiem, jo saistībā ar ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu pārkāpumiem tika sākti pieci administratīvā pārkāpuma procesi, skaidroja Kalniņa. Vienā gadījumā nav pieņemts lēmums par soda apmēru, bet četros personām piemēroti naudas sodi desmit eiro katrai. Pret vīrieti, kurš Dobeles novada Zebrenes pagastā centās izvairīties no administratīvās atbildības par noteikumu neievērošanu un pretošanās laikā policistiem nodarīja miesas bojājumus, ir sākts kriminālprocess.

Tukuma iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika sagatavoti četri ziņojumi un sākti 14 administratīvā pārkāpuma procesi saistībā ar ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu pārkāpumiem. Par konstatētajiem pārkāpumiem piemēroti naudas sodi no 50 līdz 1000 eiro.

Tukumā kāds 1979.gadā dzimis vīrietis atradās uz ielas manāmā alkohola reibumā, kā arī, sarunā ar policistiem uzvedās agresīvi, atteicās sniegt paskaidrojumu un parakstīt dokumentus. Lemjot par naudas sodu - 1000 eiro - likumsargi ņēma vērā pārkāpuma raksturu, tā kaitīgās sekas, pārkāpēja personību un attieksmi pret nodarījumu, kā arī soda piemērošanas samērīgumu un lietderību.

Bauskas iecirkņa apkalpojamā teritorijā komandantstundas kontroles pasākumu laikā reģistrēti 24 notikumi. Par noteikto ierobežojumu neievērošanu cilvēki sodīti ar naudas sodiem no desmit līdz 300 eiro.

Piemēram, sestdien policisti saņēma informāciju, ka Vecumnieku novada Skaistkalnes pagastā kādā mājoklī ir izcēlies konflikts. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka iedzīvotāji konfliktu atrisinājuši saviem spēkiem, taču norādītajā adresē ir sapulcējušās četras personas no dažādām mājsaimniecībām. Likumsargi par notikušo sāka četrus administratīvā pārkāpuma procesus, lemjot arī par 100 eiro sodu katrai personai.

Jēkabpils iecirkņa teritorijā sākti 26 administratīvā pārkāpuma procesi un piemēroti naudas sodi no desmit līdz 200 eiro. Jēkabpilī 1985.gadā dzimis vīrietis pēc plkst.22 vadīja automašīnu "Audi 80" un nevarēja uzrādīt pamatotu un neatliekamu iemeslu par atrašanos ārpus savas dzīvesvietas. Tāpat pārbaudes laikā policisti konstatēja, ka vīrietis ir sēdies pie stūres, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 1,14 promiles. Par notikušo sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi.

Jelgavas iecirkņa apkalpojamā teritorijā par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu pārkāpumiem brīvdienās sākti 24 administratīvā pārkāpuma procesi un piemēroti naudas sodi no desmit līdz 150 eiro.

Par neaizpildītu elektronisko anketu personu uzraudzības informācijas sistēmā "Covidpass.lv" policisti sāka administratīvā pārkāpuma procesu un piemēroja 50 eiro sodu 1981.gadā dzimušam vīrietim, kurš ieradās Latvijā no Lietuvas. Tāpat pārbaudes laikā konstatēts, ka 39 gadus vecais vīrietis atrodas ārpus savas dzīvesvietas bez attaisnojoša iemesla, tāpēc tika sākts vēl viens administratīvā pārkāpuma process par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu neievērošanu un piemērota soda nauda 25 eiro apmērā.

Atstājiet komentāru