2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Pirmā pusgada rezultāti akcīzes preču nelegālās aprites jomā Zemgalē

Pirmā pusgada rezultāti akcīzes preču nelegālās aprites jomā Zemgalē

Turpinoties aktīvam darbam akcīzes preču nelegālajā apritē 2020. gada pirmajos sešos mēnešos Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) struktūrvienībās ir uzsākti 33 kriminālprocesi un noformēti 259 administratīvo pārkāpumu protokoli, portāla Radio1.lv redakciju informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Šogad pirmajos sešos mēnešos saistībā ar akcīzes preču nelegālo apriti VP ZRP apkalpojamā teritorijā ir uzsākti 33 kriminālprocesi, kopumā izņemot 1623,2 litrus nelegāla alkohola, 499365 gabalus cigarešu, 21120 kg ar sasmalcinātu  tabaku, 4977 litrus  dīzeļdegvielas. Kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrām nosūtīti 8 kriminālprocesi,  kā arī apturēta darbība vienai noziedzīgai grupai. 

Savukārt, šogad no janvāra līdz jūnijam par ar akcīzes nodokli apliekamo preču (to skaitā preču, kurām piemērojams akcīzes nodokļa atbrīvojums vai atvieglojums) iegādes, realizācijas, uzglabāšanas vai pārvietošanas (pārvadāšanas) noteikumu pārkāpšanu, kā arī par citiem šo preču aprites noteikumu pārkāpumiem ZRP apkalpojamā teritorijā likumsargi sastādījuši 220 administratīvo pārkāpumu protokolus. 

Tāpat pirmajā pusgadā likumsargi par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos, izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu, pārvietošanu un arī nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanas (ražošanas), glabāšanas vai realizācijas pieļaušanu savā īpašumā ir noformējuši 39 administratīvo pārkāpumu protokolus.

Policija arī turpmāk īstenos aktivitātes akcizēto preču nelegālās aprites apkarošanā un aicina iedzīvotājus informēt par nelegālo akcizēto preču pārvietošanu, tirdzniecību vai uzglabāšanu, zvanot pa tālruni 110 vai iesniedzot elektronisku iesniegumu valsts pārvaldes pakalpojumu portālā: https://www.latvija.lv/Epakalpojumi/EP155/Apraksts. Anonimitāte tiek garantēta.

Foto: No arhīva

Atstājiet komentāru