2024.gada 19. marts

Jāzeps

Līvānos operatīvi aiztur iespējamo laupītāju

Līvānos operatīvi aiztur iespējamo laupītāju

31.decembrī Valsts policija saņēma informāciju par kādu laupīšanas gadījumu Līvānos. Saistībā ar notikušo VP Preiļu iecirknī uzsākts kriminālprocess, un faktiski diennakts laikā pa karstām pēdām tika aizturēts iespējamais vainīgais – kāds 1996.gadā dzimis vīrietis. Pašlaik policija turpina izmeklēšanu.

31.decembrī pulksten 03:49 tika saņemts izsaukums, ka kāds vīrietis piedraudot ar fizisku  vardarbību, uzbruka 2001.gadā dzimušam vīrietim, nolaupot mobilo tālruni Iphone 6. 

Par  doto faktu tika uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 176.panta 1.daļas.Veicot operatīvās informācijas apstrādi, diennakts laikā,  tika atrasta aizdomās turamā persona – 1996.gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzes lokā. Mobilais telefons tika atgriezts īpašniekam.

Atgādinām, ka pēc 176.panta 1.daļas, Par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana), — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.


Lāsma Kursīte
VP Latgales reģiona pārvaldes
Vecākā speciāliste

Atstājiet komentāru