2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Policija svētku laikā rīko masveida reidus uz autoceļiem

Policija svētku laikā rīko masveida reidus uz autoceļiem

Valsts policija (VP) no 23.decembra līdz 2.janvārim pastiprināti pievērsīsies drošībai uz ceļa. Reidus un masveida pārbaudes veiks ne tikai uz galvenajiem, bet arī uz vietējās nozīmes ceļiem.

VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Normunds Krapsis aicina atcerēties par drošību gan dodoties uz svinību vietām, gan svinot.

"Alkohols un stūre nav savienojamas lietas, un skaidrs, ka to mēs varam darīt tikai skaidrā. Protams, šajā sakarā policija veiks arī pastiprinātus reidus, masveida pārbaudes. Protams, ne tikai dzērājšoferus mēģināsim atturēt no sēšanās pie stūres, bet arī kontrolēsim, vai vadītāji ievēro citus drošības aspektus.
Tātad drošības jostu izmantošana ne tikai pašiem, bet arī pasažieriem. Vēlētos atgādināt, ka šie laika apstākļi mums ir ļoti mainīgi un, cik man zināms, sinoptiķi nesola varbūt tādu izteiktu sniegu, bet, iespējams, tas laiks būs mainīgs ar kaut kādām laika maiņām no plusiem uz mīnusiem. Tas liecina par to, ka varētu būt arī melnais ledus, tāpēc arī vēlētos atgādināt par šo transportlīdzekļu tehnisko stāvokli, riepu atbilstību laika apstākļiem. Protams, doties jau laicīgi uz svinību vietām, lai nebūtu šīs steigas, lai nebūtu šīs pārgalvības, kas var beigties ar kaut kādiem traģiskiem notikumiem," norāda Krapsis.

Atstājiet komentāru