2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Iespējams, nekvalitatīva un putekļaina autoceļa dēļ, Dignājā noticis traģisks satiksmes negadījums

Iespējams, nekvalitatīva un putekļaina autoceļa dēļ, Dignājā noticis traģisks satiksmes negadījums

Ceturtdien, 6.jūnijā traģiskā satiksmes negadījumā Jēkabpils novada Dignājas pagastā bojā gājis mazs bērns, vēl trīs cietušie, tajā skaitā arī bērns, ar dažāda smaguma traumām nogādāti Jēkabpils slimnīcā.

Sarunā ar Radio1.lv Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece sacīja, ka satiksmes negadījums notika pulksten 16.40. Policija izsaukumu uz negadījuma vietu saņēmusi no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD). 

Negadījums noticis Jēkabpils novada Dignājas pagastā autoceļa Dignāja-Ilūkste 25.kilometrā pie Vandāniem. Šajā vietā kravas automašīna MAN, kuru vadīja 1977.gadā dzimis vīrietis, sadūrās ar automašīnu VW Sharan, kuru vadīja 1986.gadā dzimusi sieviete. Negadījuma vietā bojā gāja 2015.gadā dzimusi meitenīte, savukārt slimnīcā nogādāta automašīnas vadītāja, kā arī divi pasažieri – 2017.gadā dzimusi meitenīte un 1963.gadā dzimusi sieviete. 

Ieva Sietniece sacīja, ka policija uzsākusi kriminālprocesu, lai noskaidrotu traģiskā satiksmes negadjuma apstākļus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Agrita Vītola informēja, ka 6.jūnijā Zemgales ugunsdzēsēji glābēji veica septiņus glābšanas darbus, tai skaitā, Jēkabpils novada Dignājas pagastā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, sniedzot palīdzību cietušajiem.

Jēkabpils novada sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Sēlis sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka pašvaldība izsaka visdziļāko līdzjūtību traģiskajā satiksmes negadījumā cietušo ģimenei un tuviniekiem. Viņš uzsvēra, ka “Jēkabpils novada pašvaldība ir gatava sniegt gan psihosociālo, gan materiālo pabalstu krīzes situācijā.  Aicinām braucējus būt īpaši uzmanīgiem šajā un arī citos grantētajos valsts ceļu posmos ar tomēr salīdzinoši augstu satiksmes intensitāti, kur braukšanas apstākļi ceļa seguma dēļ mēdz būt apgrūtināti. Tāpat autoceļu saimniekus aicinām vēlreiz padomāt par ceļa stāvokļu uzlabošanu, kas jau ilgi tikusi solīta.”

Kaspars Sēlis piebilda, ka, iespējams, viens no traģiskā negadījuma iemesliem varētu būt izteikti putekļainais ceļš. Pārvietojoties transporta līdzekļiem, saceļas pamatīgi putekļu mākoņi un to dēļ redzamība uz ceļa kļūst minimāla, kas autobraucējiem var kļūt liktenīga.

Kaspars Sēlis arī zināja teikt, ka ģimene, kas cieta traģiskajā satiksmes negadījumā, patlaban dzīvo ārzemēs, kur vecākiem ir darbs, bet ir deklarēti pašvaldībā un šeit bija atbraukuši ciemos. Liktenīgajā dienā ģimene bija devusies uz vietējo veikalu pēc dažādiem pirkumiem, mājupceļā iekļūstot traģiskajā negadījumā.

Jau ziņots, ka Jēkabpils novada pašvaldība jau 2017.gadā informēja gan Satiksmes ministriju, gan VAS “Latvijas Valsts ceļi” par ceļa posma, kur notika traģiskais negadījums slikto stāvokli un lūdza sakārtot šo un vēl citus valsts autoceļu posmus pašvaldības teritorijā. Toreiz pašvaldība saņēma atbildi, ka: “2017. gadā grants segums valsts vietējā autoceļa V783 Jēkabpils–Dignāja–Ilūkste posmā km 14.30-41.80 novērtēts ar vērtējumu apmierinošs (...). Atbilstoši pēdējiem satiksmes skaitīšanas datiem, satiksmes intensitāte autoceļa V783 posmā km 14.30-26.50 ir 546 transportlīdzeklī diennaktī (…).Ņemot vērā, ka valstī kopumā sliktā stāvoklī ir 4678 km valsts autoceļu ar grants segumu, pašlaik valsts autoceļu V783 Jēkabpils–Dignāja–Ilūkste posmā km 20.80-58.70 (...) pārbūves darbi netiek plānoti. Izstrādājot Valsts autoceļu tīklā veicamo darbu programmas 2018.-2020. gadam izvērtēsim iespējas tajās iekļaut minēto autoceļu posmu grants segas pastiprināšanas un divkārtu virsmas apstrādes seguma ieklāšanas darbus. Līdz iespējai būtiski uzlabot valsts autoceļu V783 Jēkabpils–Dignāja–Ilūkste posmā km 14.30-58.70 (...) stāvokli tiks nodrošināta regulāra autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu izpilde, atbilstoši noteiktajai C ikdienas uzturēšanas klasei.”

Radio1.lv redakcijas kolektīvs izsaka visdziļāko līdzjūtību traģiskajā satiksmes negadījumā cietušajiem.

Komentāri (0-3/3)

  • Aivars
    09.06.2019 14:26
    Nujā, piekrītu, tas ir labs gājiens, apmēram, tā, ja pagastvecis pateiktu, ka viņš uzņemas politisku atbildību par ceļu stāvokli pagastā.
    Vienkārši tukšu salmu kulšana.
  • Raimonds
    09.06.2019 13:16
    Aivars:
    Psihosociālu palīdzību? Atvainojos par rupjību. Jūs, bļoda, nopietni?
    Ir taču tāds sociālā darba virziens - psihosociālā palīdzība. Varbūt domāts, ka palīdzēs, sniedzot psihologa pakalpojumus pēc šāda traka notikuma, bet prieks, ka pašvaldība un sociālais dienests vēlas palīdzēt, nevis neliekas ne zinis.
  • Aivars
    08.06.2019 20:36
    Psihosociālu palīdzību? Atvainojos par rupjību. Jūs, bļoda, nopietni?

Atstājiet komentāru