2024.gada 19. marts

Jāzeps

Noskaidrota policijas auto piederība, kas bija novietots Jēkabpilī stāvlaukumā cilvēkiem ar invaliditāti paredzētajā vietā

Noskaidrota policijas auto piederība, kas bija novietots Jēkabpilī stāvlaukumā cilvēkiem ar invaliditāti paredzētajā vietā

Trešdien, 24.aprīlī sociālajā vietnē Facebook TV3 populārais raidījums “Bez Tabu” savā profilā  publicēja video, kurā redzams kā Jēkabpilī Rīgas ielā degvielas uzpildes stacijas stāvlaukumā policijas auto ir novietots invalīdiem paredzētajā vietā.

Šis video strauji guva popularitāti un diennakts laikā tas ir savācis gandrīz 40 tūkstoši skatījumu un vairāk nekā tūkstots lietotāju ar to ir dalījušies.

Radio1.lv saņēma gan rakstiskas vēstules, gan telefonzvanus no jēkabpiliešiem ar lūgumu sniegt informāciju, kura policijas iecirkņa auto tas bijis un vai šoferis saņems sodu par šo pārkāpumu.

Radio1.lv sazinājās ar VP Zemgales reģiona vecāko speciālisti Ievu Sietnieci, kas informēja, ka šis policijas auto nav Jēkabpils policijas iecirkņa un nav arī no Zemgales reģiona. 

Ieva Sietniece sacīja: “24.aprīlī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes operatīvās vadības nodaļā, tika saņemta telefoniska informācija, ka Jēkabpilī, Rīgas ielā, novietota trafarētā policijas automašīna invalīdiem paredzētā stāvvietā. Nekavējoši un šo informāciju reaģēja VP Zemgales reģiona pārvaldes KPB Patruļpolicijas nodaļas darbinieki. Ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājās, tāpēc tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols ar lēmumu, piemērojot naudas sodu 55 eiro, pamatojoties uz LAPK kodeksa 149.31 8.d.”

Ieva Sietniece arī zināja teikt, ka trafarētā policijas automašīna, kas bija novietota neatļautā stāvvietā, ir Valsts policijas Latgales reģiona policijas automašīna.

Radio1.lv sazinājās ar VP Latgales reģiona sabiedrisko attiecību speciālisti Kseniju Belovu, kas informēja, ka auto pieder Rēzeknes policijas iecirknim. Viņa sacīja, ka policisti, tāpat kā ikviens cits Latvijas pilsonis, ir atbildīgi likuma priekšā. Arī šajā gadījumā vainīgajam policistam sastādīts administratīvo pārkāpumu protokols. Šāda veida rīcība no policista puses ir nosodāma un nav pieļaujama. Tāpēc paldies vērīgajamm iedzīvotājam par sniegto informāciju.

Komentāri (0-2/2)

  • xxx
    26.04.2019 15:27
    Bez tabu no cienījama raidījuma pārvērties par miskasti
  • Cilvēks
    25.04.2019 19:25
    Mož bija atšāvis uz Jēci Ragainim palīgā?

Atstājiet komentāru