2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī, sievietei dedzinot ugunskuru, aizdegās kaimiņa šķūnis

Jēkabpilī, sievietei dedzinot ugunskuru, aizdegās kaimiņa šķūnis

Pagājušajās brīvdienās, 6.aprīlī, Jēkabpilī, Madonas ielā, 1957. gadā dzimušajai sievietei, neievērojot ugunsdrošības noteikumus dedzinot ugunskuru, aizdegās kaimiņu šķūnis. Uzsāktās lietvedības ietvaros, policija skaidro notikušā apstākļus. Savukārt 2.aprīlī, par kūlas dedzināšanu pie mājas Pļaviņu novadā, Vietalvas pagastā, 1985.gadā dzimušajam vīrietim, policija noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu, portālu Radio1.lv informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Policija vērš iedzīvotāju uzmanību, ka dedzinot kūlu, vai ugunskuru, var nodarīt lielu postu. Izceļoties ugunsgrēkam, var nodegt gan dzīvojamās, gan saimniecības ēkas, gan arī mežu platības, ugunsgrēkā var zaudēt pat dzīvību. Neapdomīgas rīcības dēļ, nelaime var piemeklēt gan pašus dedzinātājus, gan arī nevainīgus cilvēkus.
           
Policija atgādina, ka par ugunsdrošības prasību pārkāpšanu — uzliek naudas sodu fiziskajām personām no trīsdesmit līdz divsimt astoņdesmit euro, juridiskajām personām — no divsimt astoņdesmit līdz tūkstoš četrsimt euro.
             
Savukārt, par kūlas dedzināšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divsimt astoņdesmit līdz septiņsimt eiro.     
                
Par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā nodarījusi lielu materiālu zaudējumu, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas, ir paredzēta kriminālatbildība, kas paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.
           
Policija mudina iedzīvotājus būt apdomīgiem un  nededzināt kūlu, kā arī lūdz iedzīvotājus būt vērīgiem un ziņot par pamanītiem likumpārkāpumiem saistībā ar kūlas dedzināšanu, zvanot pa tālruni 110.

Foto: Valsts policija

Atstājiet komentāru