2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Krustpils novada teritorijā atsavina 240 l nelegālā alkohola

27.martā,  Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas darbinieki, pulksten 16.00, Krustpils novadā, uz autoceļa Rīga – Daugavpils – Krāslava - Baltkrievijas robeža 141.kilometrā,  apturēja automašīnu VW Passat, kuru vadīja 1957.gadā dzimis vīrietis. Pārbaudes laikā, policisti konstatēja, ka automašīnas salonā atrodas 20 kastes ar  litra tilpuma pudelēm, kurās bija pildīts šķidrums ar alkoholam raksturīgu smaku. Kopumā policija izņēma 240 litrus nelegālā alkohola, kas nosūtīts uz ekspertīzi, informē VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Vīrietis agrāk nav nonācis policijas redzeslokā un uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, tiek skaidrota viņa saistība arī ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem. 

Policija turpina pastiprināti strādāt nelegālo akcizēto preču aprites apkarošanas jomā un lūdz iedzīvotājus ziņot, ja ir informācija par nelegālo akcizēto preču tirdzniecību vai uzglabāšanu, zvanot pa tālruni 110.

Komentāri (0-1/1)

  • acene
    29.03.2019 13:27
    Vēlams izteikties precīzāk - automašīna apturēta uz maģistrālā autoceļa, kurš šķērso Krustpils novada teritoriju - tādēļ ir nekorekti rakstīt, ka Krustpils novadā atsavināta alkohola krava.

Atstājiet komentāru