2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī nepilngadīgajam pārdod cigaretes

Jēkabpilī nepilngadīgajam pārdod cigaretes

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa policijas darbinieki, rīkoja kārtējo reidu vairākos veikalos, ar mērķi, vai nepilngadīgām personām netiek pārdots alkohols, cigaretes un enerģijas dzērieni. Veicot kontrolpirkumus, tikai vienā veikalā konstatēja pārkāpumu.

Reida laikā, šā gada 14.martā, Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas policisti pārbaudīja sešas tirdzniecības vietas Jēkabpilī. Vienā no tirdzniecības vietām, kontrolpirkuma laikā, pārdevēja nepilngadīgai personai pārdeva cigaretes. Par minēto pārkāpumu, policisti uzsāka administratīvo lietvedību. 

Policija atgādina, ka par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu pārdošanu nepilngadīgām personām, tiek piemērots naudas sods – pārdevējam no 280 līdz 350 eiro, bet juridiskām personām no 700 līdz 1400 eiro. 

Savukārt, par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nodošanu nepilngadīgās personas rīcībā, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro. 
Par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem, tiek piemērots naudas sods – pārdevējam no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām – no 350 līdz 700 eiro.
Policija lūdz arī iedzīvotājus būt vērīgiem un nekavējoties ziņot par pamanītiem likumpārkāpumiem, zvanot pa tālruni 110. 


Informāciju sagatavoja:
Ieva Sietniece
Valsts policijas
Zemgales reģiona pārvaldes
vecākā speciāliste

Atstājiet komentāru