2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpilī pagājušajā naktī ugunsgrēkā izglābti pieci cilvēki

Jēkabpilī pagājušajā naktī ugunsgrēkā izglābti pieci cilvēki

Vēlā svētdienas vakarā, plkst.23.10 VUGD saņēma izsaukumu uz divstāvu dzīvojamo māju Jēkabpilī, kur bija redzami dūmi. Saskaņā ar datu aizsardzības regulu, VUGD nesniedz informāciju par konkrētu ugunsgrēka vietu.

Sarunā ar Radio1.lv Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa vecākā inspektore Viktorija Gribuste informē, ka ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas četru kvadrātmetru platībā. Izmantojot kāpnes, ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba piecus cilvēkus. 

Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies četri cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes mediķiem. 

Plkst.0.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Notikuma iemeslus noskaidros Valsts policija. 

Notikumā strādāja divas Jēkabpils daļas autocisternas, kopā seši ugunsdzēsēji glābēji.

Viktorija Gribuste informē, ka pagājušajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 4.janvāra plkst. 6.30 līdz 7.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 19 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem un vēl divi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru