2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Mazas viesistabas iekārtojums - Kā efektīvi izmantot platību?

Mazas viesistabas iekārtojums - Kā efektīvi izmantot platību?

Lai viesistabā būtu ērti un patīkami uzturēties, liela nozīme ir tās iekārtojumam. Tomēr - ja telpa ir neliela, atrast tai piemērotākos interjera risinājumu mēdz būt diezgan sarežģīti.
Turpiniet lasīt un iepazīstieties ar praktiskiem padomiem, kā veiksmīgāk iekārtot savu nelielo viesistabu.

Funkcionalitāte

Domājot par istabas iekārtojumu, jāņem vērā funkcionalitāte. Tā piemēram, par labu risinājumu var kļūt pie sienas stiprināms, nolokāms galds, kas ļaus ietaupīt vietu telpā. Varat izvēlēties kafijas galdiņu ar vairākām atvilktnēm, kur uzglabāt dažādas mantas vai krēslus ar vietu mantu uzglabāšanai. Iespējas ir dažādas!

Mēbeļu izkārtojums

Pirms došanās uz veikalu ieteicams izveidot mēbeļu izkārtojuma plānu un veikt mērījumus, lai saprastu, kādi ir vajadzīgie mēbeļu parametri. Svarīgi ņemt vērā arī durvju aiļu, kāpņu un gaiteņa platumu, lai izvairītos no situācijas, kad iegādāto dīvānu vai citu mēbeli nemaz līdz viesistabai nav iespējams aizgādāt.

Mēbeļu izvēlē svarīgi ir trīs principi:
  • Mazu istabu iekārtošanā ieteicams izvairīties no masīvām mēbelēm. Tās ne tikai aizņem daudz vietas, bet arī rada pārblīvētas telpas sajūtu;
  • Ņemiet vērā savas vajadzības un ieradumus. Piemēram, ja istabā pavadāt salīdzinoši maz laika un ciemiņi ir retums, varbūt liela izvelkamā dīvāna vietā varat izvēlēties mazāku vai dot priekšroku pāris atpūtas krēsliem;
  • Padomājiet, kā ietaupīt vietu telpā. Daudzfunkcionāli risinājumi un plaukti pie sienām ir tieši tas, kas Jums vajadzīgs.

Krāsu izvēle

Apdomājiet arī krāsu izvēli. Piemērotākie toņi mazai telpai ir balta, tumši pelēka un debeszila. Spilgtākiem akcentiem varat izvēlēties košākus dizaina elementus, piemēram, dīvāna spilvenus.

Apgaismojums

Liela nozīme ir arī apgaismojumam. Lieliski, ja istabai ir lieli, plaši logi. Tādā gadījumā neaizklājiet tos ar bieziem un masīviem aizkariem. Telpu paplašiniet ar piemērotu mākslīgo apgaismojumu - labs variants mazā telpā ir nelieli, pie sienas stiprināmi gaismas ķermeņi.

Ja esat kvalitatīvu mēbeļu meklējumos, ieskatieties www.kate.lv. Šis mēbeļu veikals piedāvā plašu mēbeļu klāstu visām prasībām, tostarp veiksmīgus risinājumus nelielām viesistabām. Apskatiet piedāvājumu un izvēlieties labāko!