2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Kam pievērst uzmanību izvēloties gultu?

Kam pievērst uzmanību izvēloties gultu?

Gultas izvēle guļamistabai ir ļoti svarīgs lēmums, jo atkarībā no tā kāda veida gultu būsim izvēlējušies, būs atkarīgs mūsu miegs un pašsajūta. Esam apkopojuši svarīgākos kritērijus, kuriem būtu jāpievērš uzmanība, izvēloties gultu. Gultas iegāde ir ļoti atbildīgs process, ko cilvēki veic reizi 5-10 gados, tāpēc ir svarīgi nekļūdīties savā izvēlē un izvēlēties gultu, kas ne tikai labi kalpos, bet arī lieliski iederēsies Jūsu istabā.

Matrača izvēle

Ja vēlaties iegūt kvalitatīvu miegu, tad noteikti ir vērts pievērst uzmanību matracim. Noteikti pievērsiet uzmanību tam, vai matracis ir gaisa caurlaidīgs, kāda veida materiāli ir izmantoti tā radīšanā. Vislabāk izvēlēties matraci, kurā izmantoti dabīgi materiāli. Svarīgi pievērst uzmanību arī tam, vai matrači ir ergonomiski un spēj izlīdzināt gulētāja svaru. Ņemiet vērā arī to, ka ik pēc 8-10 gadiem matraci nepieciešams mainīt, jo tajā sakrājas putekļu ērcītes un dažādi mikrobi, kas spēj nelabvēlīgi ietekmēt cilvēka veselību.

Istabas iekārtojums



Protams, meklējot labāko gultu savai guļamistabai, ir ļoti svarīgi pievērst uzmanību arī kopējam istabas iekārtojumam. Piemēram, pievērsiet uzmanību tam, vai istabā ir paklāji, vai tie nav mazāki kā gulta, vai paklājs netraucēs. Ir ļoti svarīgi izvēlēties gultu, kura lieliski iederētos istabā. Tāpat būtiski pievērst uzmanību arī citām mēbelēm kas atradīsies istabā. Piemēram, ja istabā ir skapis, ir svarīgi saprast gulta netraucēs, lai varētu atvērt skapīša durvis. Gultas 180x200 izmērs ir viens no standarta gultu izmēriem, tomēr ir svarīgi izmērīt savas istabas garumu un platumu, lai atrastu tai piemērotāko variantu. Pievērsiet uzmanību vai gultas rāmis nav pārāk masīvs. Svarīgi arī tas, lai, ievietojot istabā gultu, arī Jums būtu ērti tajā pārvietoties un paliktu pāri gana daudz brīvas vietas. Tam visam ir ļoti svarīgi pievērst uzmanību, lai varētu izvēlēties tieši savai istabai piemērotāko gultu, kas gan kalpos, gan arī izskatīsies lieliski.

Gultas materiāli



Ja Jums nepieciešama jauna gulta, noteikti ienāciet internetveikalā Home4you, kur plašā klāstā pieejami paklāji, gultas, matrači, gultas rāmji. Internetveikalā ir pieejamas arī kontinentālās gultas, kā arī cita veida gultas – atliek vien izvēlēties savai gaumei un istabai piemērotāko variantu. Tā ir iespēja, neizejot no mājām, atrast pašu piemērotāko variantu tieši savam mājoklim. Gultu izvēle mūsdienās ir ļoti plaša – izvēlieties gudri.