2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Idejas vieglāk pagatavojamām maltītēm vasarā

Idejas vieglāk pagatavojamām maltītēm vasarā

Vasara ir tas laiks, kad vēlamies vairāk atpūsties, biežāk kaut kur izbraukt. Šis ir arī laiks, kad māju īpašniekiem daudz laika jāpavada strādājot dārzā. Bet, kā jau ikvienā ģimenē, neatkarīgi no tā, vai atpūšamies vai strādājam dārzā, ir arī jāparūpējas par ģimeni, piemēram, jāpagatavo maltīte, kas nebūs nav ne viegli, ne ātri, turklāt tas arī prasa izdomu.

Lūk, daži padomi, kā vasarā atvieglot sev maltīšu gatavošanu!

Ņem visu, kas dārzā

Ja Tev ir savs dārzs, tad vasara ir īstais laiks, kad tajā ieskatīties un izmantot visu, kas jau gatavs. Salāti, gurķi, tomāti, burkāni, loki, dilles, pētersīļi, sīpoli, ķiploki, garšaugi, kabači, rabarberi un vēl daudz kas cits ir atrodams sakņu dārzos. No šīm izejvielām ir pagatavojami vairāki ēdieni. Vasarā ļoti ejoši ir svaigu dārzeņu un garšaugu salāti ar eļļu vai krējumu, piecepsi klāt kādu kabaci vai gaļu un visi būs paēduši. No rabarberiem vari izcept kādu rabarberu plātsmaizīti vai uztaisīt dzērienu.
Jebkuras ogas derēs kā lielisks saldais vai launags. Zemenes, ķirši, mellenes, jāņogas, upenes, avenes, kurām pieliesi klāt pienu vai pieputosi putukrējumu, būs gards deserts.

Gatavo vismaz divām dienām

Ieekonomē savu laiku, pagatavojot ēdienu lielākā daudzumā, lai tā pietiktu vismaz divām dienām.
Piemēram, vasarās visi ļoti iemīļojuši auksto zupu. Uztaisi lielu katlu ar auksto zupu un ēd, kad vien sagribas, to pat nebūs jāsilda, tikai jāizņem no ledusskapja un jāielej bļodiņā.

Gatavo cepeškrāsnī

Ikdienā gatavojot, mēs reizēm mēdzam aizmirst, ka mums ir cepeškrāsns. Tā ir ērta ēdiena gatavošanai iekštelpās, jo Tev nepieciešams tikai sagatavot, uzlikt uz pannas un likt cepties. Šādi ir lieliski gatavot, piemēram, dārzeņus un gaļu. Gaļu pirms tam vari arī iemarinēt. Dārzeņus nomizo, sagriez, apkaisi ar garšvielām un liec uz pannas.

Grilē maltītes

Vasaras laikā vairāk laika vēlamies pavadīt ārā. Kādēļ gan tur arī negatavot ēst? Ja Tev ir grils, tad tas būs pavisam vienkārši. Vari grilēt patiesībā jebko - dārzeņus, gaļu, zivis, maizi. Grilēšana arī ieekonomēs Tavu laiku, jo uz grila ēdiens būs gatavs ātrāk, nekā mājās uz pannas.

Kūpini
Ja Tev mājās ir kūpinātava, tad tas var būt Tavs laika ietaupītājs. Kuram gan negaršo svaigi kūpināta gaļa vai zivis?
Tostarp attiecīgās temperatūrās kūpināti produkti saglabājas ilgi svaigi, kas ieekonomēs Tavu laiku. Vari kūpināt uzreiz vairāk un atlikt produktus nākamajām dienām.

Ja vēlies šovasar grilēt vai kūpināt, taču Tev vēl nav sava grila un kūpinātavas, tad ieskaties interneta veikalā 220.lv, kur grils, kūpinātava pašlaik ir atrodami par ļoti draudzīgām cenām. Skatīt https://220.lv/lv/sports-turisms-un-atputa/turisms/grili-un-kupinatavas.
Interneta veikals ir populārs ar savu plašo preču sortimentu un ērto mājas lapu. Meklētājā vari ierakstīt savu vēlamo preci un tā parādīs Tev visu, ko 220.lv var piedāvāt. Aprakstā būs redzama visa nepieciešamā informācija par šo preci un bildē būs preces vizuālais izskats. Precēm pieejama arī garantija.

Iepirkties interneta veikalā 220.lv ir ļoti ērti, jo Tev pat nav jāiziet no savas mājas, lai varētu apskatīt un pasūtīt sev interesējošo.
Ja ir situācija, kad nepieciešama prece, taču Tavs finansiālais stāvoklis neļauj to uzreiz iegādāties, 220.lv piedāvā noslēgt arī līzinga līgumu, kas paredz, ka preci vari saņemt uzreiz, bet maksāt par to pa daļām. Tā ir lieliska iespēja, pērkot lielāku preci.