2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Kā parūpēties par ādas veselību, lai arī rudens periodā āda ir skaista un veselīga?

Kā parūpēties par ādas veselību, lai arī rudens periodā āda ir skaista un veselīga?

Kad dienas kļūst īsākas un gaisa temperatūra pazeminās, var samazināties ādas veselībai nozīmīgais mitruma līmenis. Rudens ir pārejas laiks, un labākās rūpes par ādu šajā gadalaikā būs tādas, kas mazinās vasarā radīto kaitējumu, pasargās to no nelabvēlīgās apkārtējās vides ietekmes un sagatavos ziemai.

Vasarā mūsu āda tiek intensīvi pakļauta sules un vējaietekmei, tādēļ rudens ir īstais laiks, lai par to īpaši parūpētos. Tomēr, eksistējot vairākiem atšķirīgiem ādas tipiem, ir sarežģīti gadalaiku maiņā rast vienu risinājumu, kas derētu visiem. Kā rīkoties, lai ādas kopšanas līdzekļi, ko izvēlies rudenī, būtu tavam ādas tipam atbilstoši?

Pirmais solis pareizā līdzekļa izvēlē – precīza ādas stāvokļa diagnostika

Lai sniegtu patiesi kvalitatīvas rūpes savai ādai, speciālisti iesaka, mainoties sezonām, vismaz divas reizes gadā pārbaudīt savu ādas stāvokli. Pēc kāda laika šo procedūru ieteicams veikt atkārtoti, jo, mainoties gaisa temperatūrai un mitruma līmenim, mēdz mainīties arī ādas stāvoklis – dažiem, iestājoties aukstākam laikam, tā kļūst sausāka un jutīgāka, bet citiem gluži pretēji tā var kļūt taukaināka. Tas skaidrojams arī ar to, kā āda reaģē uz apkuri un atrašanos iekštelpās, kur, iestājoties rudenim, parasti uzturamies salīdzinoši ilgākas stundas.

Ādas stāvokļa diagnostiku iespējams veikt, vēršoties pie dermatologa vai kosmetologa, bet papildus šīm iespējām ir pieejama bezmaksas ādas tipa pārbaude, kas šobrīd tiek piedāvāta arī vairākās Apotheka jaunā koncepta aptiekās.

Gatavojoties diagnostikas veikšanai, jāatceras daži praktiski padomi, lai rezultāti būtu pēc iespējas objektīvi un tālāk izmantojami piemērotākā ādas kopšanas līdzekļa izvēlē.

Pirmkārt, uz pārbaudi jāierodas ar pilnīgi tīru seju bez jebkādiem kosmētiskiem līdzekļiem (vienīgais pieļaujamais ir seruma vai krēma lietošana vismaz pusstundu pirms diagnostikas). Tāpat diagnostiku nevajadzētu veikt arī drīz pēc kosmētiskām procedūrām, jo tad aina varētu rādīties citādāka, nekā tā ir ikdienā.

Otrs solis – atbilstošu ādas kopšanas līdzekļu izvēle

Pēc ādas stāvokļa diagnostikas tās kopšanas līdzekļu izvēle kļūst daudz vieglāka, jo rodas izpratne par konkrētajā brīdī veselīgas un skaistas ādas rezultāta sasniegšanai nepieciešamo. Tomēr eksistē arī daži vienkārši padomi, par ko allaž vērts atcerēties, sākoties rudenim.

  • Iegādājies labu roku krēmu.

Bieži vien rudens un ziemas sezonā roku āda kļūst sausa un plaisā. Lai to novērstu, ir vērts jau savlaicīgi padomāt par patiesi kvalitatīva roku krēma iegādi – svarīgi, lai tā iedarbība būtu ilglaicīga un efekts neizzustu jau pirmās stundas laikā. Roku krēma lietošanai jābūt regulārai un “profilaktiskai” – sāc lietot to apzināti vēl pirms piezogas netīkamā raupjo un sauso roku sajūta.

  • Lieto lūpu balzamu.

Lūpu balzama iegāde kļūst īpaši aktuāla, sākoties rudenim, lai mazinātu aukstā un vējainā laika ietekmi uz maigo lūpu ādu.

  • Izvēlies maigu ādas attīrīšanu bez ziepju klātbūtnes.

Lai arī smaržīgi, ziepjaini skrubji var radīt patīkamu tīrības sajūtu, to ilgstoša lietošana sausina ādu. Īpaši, tuvojoties rudenim, kad apkārt jau tāpat ir visai daudz ādu sausinošu faktoru, veselīgas ādas saglabāšanai ieteicams pāriet uz mitrinošu tīrīšanas līdzekli, kura sastāvā nebūtu ziepju.

Labs variants ir skrubji, kas radīti uz dabīgo eļļu bāzes, jo tie reizē gan attīra, gan arī mitrina. Tomēr arī šajā gadījumā atbilstošāko izvēli būs iespējams izdarīt, ja iepriekš veikta ādas stāvokļa diagnostika.

  • Mitrini un tonizē.

Sausā gaisa un apkures sezonas ietekmē maigās sejas ādas veselība var ciest, tomēr glābiņš ir bagātīga mitrināšana. Šim mērķim iespējams izmantot masku, krēmu vai serumu ar dziļi mitrinošu iedarbību. Savukārt ādu tonizējoši dabīgi līdzekļi palīdzēs uzlabot tās elastību.

Īpaši starpsezonu periodā ir jāatceras, ka skaista āda ir tāda, par kuru rūpējas un kuru kopj. Veselīgas ādas uzturēšana ir nozīmīga abu dzimumu pārstāvjiem, un vīriešiem pareizo ādas kopšanas līdzekļu izvēle ir tikpat svarīga kā sievietēm. Tieši tādēļ, iestājoties aukstākam laikam, ir vērts izmantot iespēju noskaidrot savu ādas stāvokli un izvēlēties ādas tipam un sezonai atbilstošos sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļus.

Avots: http://aptiekas.apotheka.lv/ka-parupeties-par-adas-veselibu-rudeni/

 

Atstājiet komentāru