2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Pusdienās: Sātīgs, sulīgs un gards desu ritulis

Pusdienās: Sātīgs, sulīgs un gards desu ritulis

Par šādu desas ritulīti priecājas ne tikai gardēži – estēti, bet arī bērni. Un garšos visiem!

Nepieciešams:

• apmēram 500g cepamdesiņu

• 3 svaigi salvijas zariņi

• 2 tējkarotes graudu sinepes

• 1 tējkarotes medus

• 1 ēdamkarotes baltā vīna etiķa

• eļļa

• sāls, svaigi malti pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Uz galda izklāj cepamo papīru. Uz cepamā papīra saritina desas rituli un sastirpina ar koka iesmiņiem. Desu ar visu papīru pārvietot uz cepešpannas vai restēm.

Pagatavot mērci - sajauc kopā sinepes, medu, etiķi, sāli un piparus.

Ar otiņas palīdzību apsmērēt desiņas ar marinādi, spraugās iesprauž salvijas zariņus un liek cepties.

Cep cepeškrāsnī vai augšējā nodalījumā zem grila 15-20 minūtes, kamēr desiņas kļūst brūnas.

Pasniedz ar atlikušo mērci.


   

Atstājiet komentāru