2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Smilšu mīklas gredzeni ar riekstiem – zelta klasika

Smilšu mīklas gredzeni ar riekstiem – zelta klasika

Ir tādas kūkas, saldie un cepumiņi, kas, šķiet, bijuši vienmēr – kopš vien sevi atceramies. Smilšu mīklas gredzeni ar daudz, daudz grauzdētajiem riekstiem pa virsu ir tieši tāds našķis. Kurš gan bērnībā slepus nav knibinājis riekstus no virsiņas, vēl pirms gredzeni likti uz galda? Recepti iesaka tasty.lv.

Sastāvdaļas: 200 g sviests, 125 g cukurs, 1 TK vaniļas cukurs, 1 gab. ola, 1 šķipsna cepamais pulveris, 1 šķipsna sāls, 375 g milti, 100 g zemesrieksti, 1 gab. olbaltums apsmērēšanai.

Pagatavošana: Sviestu sajauc ar parasto un vaniļas cukuru, līdz rodas krēmveida konsistence. Pievieno olu un sajauc vēlreiz. Pievieno izsijātus miltus (kuriem pievienots cepamais pulveris un sāls) un samīca mīklu. Tad to ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Apcep zemesriekstus uz sausas pannas. Sasmalcina ne pārāk sīkos gabalos. Izņem no ledusskapja mīklu, noņem plēvi un izrullē biezumā 6-7 mm. Izgriež vai izspiež nepieciešamo formu (var klasiskos gredzenus, bet var cept arī rombiņus vai aplīšus). Apsmērē cepumus ar sakultu olas baltumu un iemērc ar sasmērēto pusi traukā ar grauzdētajiem riekstiem. Liek uz pannas un cep 190 °С aptuveni 15 minūtes.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru