2024.gada 30. marts

Igmārs, Ilgmārs, Nanija

Saldajā - ātrie ābolu cepumi

Saldajā - ātrie ābolu cepumi

Ābolu laiks pašlaik rit pilnā sparā – spēj tik noēsties! No tiem var taisīt ne tikai debešķīgi gardas ābolu plātsmaizes, bet arī kārdinošus cepumiņus un citus ēdienus. Ātro ābolu cepumu recepti iesaka tasty.lv.

Sastāvdaļas: 4 gab. āboli (vidēja lieluma, saldskābi), 350 g kviešu milti, 2 gab. Olas, 100 g sviests (istabas temperatūrā), 100 g cukurs, 1,5 TK cepamais pulveris, 0,5 TK kanēlis, 1 TK vaniļas cukurs, šķipsna sāls, pārkaisīšanai pūdercukurs.

Pagatavošana: Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa kļūst gaiša, pufīga un palielinās apjomā. Olu masai pieputo sviestu. Atsevišķā bļodā samaisa miltus kopā ar cepamo pulveri, kanēli un šķipsnu sāls. Ābolus nomizo, sagriež nelielos gabaliņus. Olu-sviesta masai pievieno miltu maisījumu. Maisa līdz visas sastāvdaļas sajaukušās. Mīklā iemaisa ābolus. Ar saldējuma karoti (vai ar rokām, vai jebkuru citu karoti) uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, veido bumbiņas.

Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes vai līdz cepumi kļuvuši zeltaini. Kad cepumi gatavi, izņem no cepeškrāsns, atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Atstājiet komentāru