2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Baltā galdauta svētki: Četri rupjmaizes deserti svētku galdam

Baltā galdauta svētki: Četri rupjmaizes deserti svētku galdam

Klāj balto galdautu un 4. maijā, sēdies ar visu ģimeni pie galda svinīgās noskaņās! Šajos svētkos aicina godināt rupjmaizi, ko godā katrs īstens latvietis. Piedāvājam četrus viegli pagatavojamus desertus no rupjmaizes.

Klasiskais rupjmaizes kārtojums

Ļoti klasisks, latvisks un gards rupjmaizes deserts ar ievārījumu un putukrējumu. Daudzums paredzēts 4 vai 5 cilvēku ģimenei, ja vajag mazāk var ņemt pusi no
sastāvdaļām.

Sastāvdaļas:

*    500 g rupjmaize
•    1 l saldā krējuma
•    300-500 ml brūkleņu ievārījums
•    5 ēd. k. cukura
•    1-2 tējk. vaniļas cukurs

Rupjmaizes kārtojums ar putukrējumu un ievārījumu

Sastāvdaļas
•    2 šķēle/s rudzu maizes
•    100 g saldā krējuma
•    1 tējk. vaniļas cukura
•    4 ēd. k. ievārījuma (pēc izvēles)
•    Ogas pēc izvēles

Gaisīgais zefīra, dzērveņu un rupjmaizes kārtojums

Paņem kumosiņu un vari sajust gan nedaudz rupjmaizes rūgteno, nedaudz rupjo toni, kuru ļoti veiksmīgi notušē zefīra saldums un tad lēnām var sajust dzērvenes skābeno rūgtensaldo garšu sajaukumu. Atliek tik izgaršot to!

Sastavdaļas

•    Ķīselim:
•    700 ml ūdens
•    150 g dzērvenes
•    150 g cukura
•    2 ēd. k. kartupeļu ciete
•    Rupmaizes kārtai:
•    200 g rupjmaize
•    1 ēd. k. cukura
•    1 ēd. k. sviesta
•    Zefīra kārtai:
•    4 zefīri
•    250 ml kefīrs
•    2.5 želatīna plāksnes

Gardais rupjmaizes kārtojums

Sastāvdaļas
•    200 g saldā krējuma
•    Pusīte rupjmaizes
•    Brūkleņu vai dzērveņu ievārījums (lai nav pārāk salds)

Atstājiet komentāru