2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Ekonomiskām pusdienām: Kartupeļu sacepums ar dārzeņiem un sēnēm

Ekonomiskām pusdienām: Kartupeļu sacepums ar dārzeņiem un sēnēm

Vēl aizvien mājās mēs pavadām daudz vairāk laika nekā agrāk. Tāpēc ēst gatavošana nereti var sagādāt galvassāpes – ar ko pabarot visu ģimeni, turklāt tā, lai būtu gan garšīgi, gan maciņam draudzīgi? Lūk, ideja, kas atbilst šiem nosacījumiem!

Sastāvdaļas: kartupeļi – 0,5 kg, sēnes – 200 grami, sīpols (vidējs) – 1 gab., tomāti – 2 gab., siers – 150 grami, krējums vai majonēze (var arī sajaukt) – 100 grami, augu eļļa – 20 grami, sviests – cepamtrauka iesmērēšanai, sāls un garšvielas – pēc garšas un savas gaumes.

Pagatavošana: Pannā uzkarsē eļļu un apcep aplīšos sagrieztu sīpolu, pēc mirkļa pievienojiet daiviņās sagrieztas sēnes, piemēram, šampinjonus. Pievienojiet sāli un garšvielas, turpiniet cept vidēji 5 minūtes, bet nesadedziniet! Cepiet tik ilgi, kamēr sēnes vairs neizdala šķidrumu.
Tikmēr nomizojiet kartupeļus un sagrieziet plānās šķēlītēs. Salieciet bļodā, kārtīgi pasāliet, pievienojiet garšvielas un apmaisiet. 

Ar sviestu iesmērējiet cepamtrauka malas un dibenu. Kārtojiet tajā kartupeļus, bet pēc tam – sēnes ar sīpoliem. Pāri visam lieciet majonēzi, krējumu vai abus kopā. Sagrieziet tomātus šķēlītēs un kārtojiet pāri. Uzklājiet foliju un lieciet cepeškrāsnī 180 grādos uz vidēji 20 minūtēm.
Pēc tam foliju noņemiet, uzberiet rīvētu sieru un cepiet vēl vidēji 15 minūtes.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru