2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Svinam Latvijas valsts dzimšanas dienu ar svētku kūku

Svinam Latvijas valsts dzimšanas dienu ar svētku kūku

Latvijas valsts svētku kūka ar biezpienu derēs ne tikai valsts svētku galdam, bet to var pasniegt arī citos nozīmīgos svētkos, jo tā ir ļoti garda. Recepte ir visai vienkārša, izmantojot veikalā nopērkamu gatavu smilšu mīklu vai pagatavojot to mājās. Recepti piedāvā santa.lv.

Sastāvdaļas: 400 g smilšu mīkla, 250 g krēmsiera, 50 g saldā krējuma, 2-3 ēdamkarotes iebiezinātā piena ar cukuru, 100 g sausa biezpiena, 2 tējkarotes vaniļas cukura, avenes un brūklenes vai citas svaigas vai saldētas sarkanas ogas

Pagatavošana: Pašgatavoto vai pirkto mīklu izrullē taisnstūra plāksnē un ar to izklāj cepamveidni, lieko mīklu virs malām nogriežot. Sadursta ar dakšiņu, ieklāj cepampapīru, un veidni pieber pilnu ar zirņiem, pupām vai īpašām bumbiņām. Liek krāsnī un 200 grādu temperatūrā cep 15 minūtes. Tad papīru ar zirņiem noņem un mīklu cep vēl aptuveni 10 minūtes, līdz pamatne ir izcepusies. Izņem no krāsns un atdzesē. Pa to laiku sagatavo pildījumu. Krēmsieru, saldo krējumu un iebiezināto pienu ar vaniļas cukuru stingri saputo, iemaisa saberztu biezpienu. Sanāk biezs krēms, ko ieklāj izceptajā mīklas veidnē.Kūku grezno ar ogām un vismaz uz pāris stundām noliek ledusskapī.

Lai labi garšo!

Avots: santa.lv

Atstājiet komentāru