2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Pusdienām: Skābu kāpostu zupa ar sēnēm un grūbām

Pusdienām: Skābu kāpostu zupa ar sēnēm un grūbām

Skābu kāpostu zupa ar sēnēm varbūt būtu jāsauc par sēņu zupu ar skābiem kāpostiem, jo šīs zupas galvenais akcents ir sēnes. Zupai der gan mežā lasītās rudens sēnes, gan ledusskapja saldētavā glabātās baraviciņas, gan lielveikalā pirktie šampinjoni. Zupa vienalga būs garšīga!

Sastāvdaļas: 3 vidēji kartupeļi, 2 burkāni, puse selerijas saknes, 1 sīpols, 2 ĒK eļļa, sauja grūbas, 250 g skābēti kāposti, 400 g šampinjoni, 2 l buljons (vai ūdens), pēc garšas sāls, melnie pipari, 4 ĒK
kapāti zaļumi.

Pagatavošana: Nomizo kartupeļus, selerijas sakni un burkānu, sagriež kubiņos, kartupeļus ieliek ūdenī. Liek karsēties katlu ar eļļu. Smalki sagriež sīpolu, eļļā apcep, līdz caurspīdīgi. Sīpoliem pievieno burkānus un selerijas, visu ik pa brīdim apmaisot uz lēnas uguns cep apmēram 5 – 10 minūtes, līdz dārzeņi kļuvuši viegli mīksti. Tikmēr smalki sagriež skābus kāpostus. Apslauka un sagriež sēnes, liek katlā pie dārzeņiem, pieber grūbas un visu karsē vēl kādas 2 minūtes, līdz sēnes un grūbas ir viegli aprautas ar karstumu. Pievieno sagrieztos kāpostus un apmaisot turpina karsēt kādas 5 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz eļļu. Uzvāra ūdeni vai dārzeņu buljonu un pārlej karstajiem dārzeņiem, pievieno kartupeļus, sāli un piparus. Uz nelielas uguns vāra apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi gatavi.

Pasniedz ar smalcinātiem zaļumiem, karoti skāba krējuma.

Atstājiet komentāru