2020.gada 28. oktobris

Antoņina, Ņina, Ninona, Oksana

Cepam biezās ķirbju vafeles

Cepam biezās ķirbju vafeles

Ķirbi pārtikā izmanto jau vairāk nekā 5000 gadu, sākotnēji ar to mielojās indiāņi, bet nu jau labi pasen tas atceļojis arī līdz mūsu virtuvēm un dārziem. Ķirbis ir viens no rudens veselīgākajiem produktiem, ko var pagatavot neskaitāmos interesantos veidos. Lūk, kāpēc to vērts ēst tieši tagad un turpināt lietot uzturā visu rudeni. Ķirbjus esam cepuši cepeškrāsnī ar garšvielām, marinējuši un cepuši ķirbju pankūkas. Tagad kārta ķirbju vafelēm. Sastāvdaļas: 350 g ķirbis, smalki sarīvēts, 1,5 glāze kviešu milti, 2-5 ĒK cukurs, 60 ml eļļa, 2 olas, 150 ml piens, 1 šķipsna sāls, 2 TK cepamais pulveris.

Pagatavošana: Olas saputo ar cukuru, izmantojot putojamo slotiņu vai mikseri. Pievieno pienu, eļļu un visu samaisa. Tad pieliek rīvēto ķirbi. Kā pēdējo iemaisa miltu, sāls un cepamā pulvera maisījumu. Cep iepriekš sakarsētā vafeļu pannā, līdz vafeles kārdinoši smaržo un ir apcepušās zeltaini brūnas.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru