2020.gada 28. oktobris

Antoņina, Ņina, Ninona, Oksana

Kabaču sacepums ar krēmīgu sēņu mērci

Kabaču sacepums ar krēmīgu sēņu mērci

Šajās dienās bildes ar pilniem groziem baraviku, gaileņu, apšu kundziņu un bērzlapju ir pārpludinājušas sociālos tīklus un tā vien vilina mest visu pie malas, izvilkt kurvīti un doties uz mežu. Šīs sezonas obligātais ēdiens, bez kura gatavošanas neiztikt, ir sēņu mērce, tādēļ piedāvājam pagatavot sātīgu un gardu maltīti kabačus ar sēnēm. Sastāvdaļas: 2 kabači, 1 ĒK sviests. Sēņu mērcei: 400 gr sēnes, 3 ĒK sviests, 1 sīpols, 3 ĒK milti, 300 ml kafijas krējums, sāls, pipari, 50 g rīvēts siers.

Pagatavošana: Ietaukotā cepešveidnē iegriež kabaču šķēles, pārslaka ar olīveļļu un 15 minūtes cep 225 grādos. Sēnes kopā ar sakapātu sīpolu, nepārtraukti maisot aptuveni 20 minūtes cep sviestā. Rūpīgi iemaisa miltus un pielej krējumu. Iemaisa garšvielas. Vāra bez vāka, kamēr sēņu mērce sabiezē. Mērci uzlej ceptajiem kabačiem. Pārkaisa ar rīvētu sieru un veidni uz 10-15 minūtēm liek atpakaļ krāsnī. Pasniedz karstu.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru