2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

“Slinkie” kāpostu tīteņi tomātu mērcē

“Slinkie” kāpostu tīteņi tomātu mērcē

Virtuvē neaizstājams produkts ir konservēti tomāti, bet šobrīd, kad siltumnīcās, tirgos un veikalu plauktos sānus spīdina jaunās ražas sārtvaidži, konservu vietā labāk izvēlēties tos. Svaigos tomātos sutināta gaļa, zivis, jūras veltes, pelmeņi un pat olas būs ļoti garšīgs vasaras sezonas ēdienkartes papildinājums. Viens no ēdieniem, ko var pagatavot, izmantojot tomātu piedevu, ir "Slinkie" tīteņi jeb kotletes no tīteņu sastāvdaļām. Tie ir sulīgi un bezgala gardi - lieliska ideja sātīgām vakariņām.

Sastāvdaļas: 1 kg maltā gaļa, ¼ kāposts, 1 glāze vārīti rīsi, garšvielas, ķiploki, zaļumi, burkāni, sīpoli, rīvmaize vai manna, tomātu mērce, tomāti (svaigi vai konservēti).

Pagatavošana: Lielā bļodā kopā samaisa malto gaļu, sarīvētu kāpostu, izvārītus rīsus, garšvielas, ķiploku, zaļumus, var arī sarīvētu burkānu un sasmalcinātu sīpolu, kurus vispirms apcep. To visu samīca tādā kā kotlešu masā, taisa kotletītes, apviļā rīvmaizē vai mannā, liek uz pannas cepties, kā kotletes, tikai mazliet ilgāk uz mērenas uguns. Gatavās saliek katliņā, aplaista ar nedaudz tomātu mērci vai sablendētiem tomātiem un kādas 15 minūtes sautē. Lai mērce tumīgāka, var pievienot saldo vai skābo krējumu.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru