2022.gada 5. jūlijs

Andžejs, Andžs, Edīte, Esmeralda

Septembra našķis: Ābolu gredzeni mīklā ar cukuru un kanēli

Septembra našķis: Ābolu gredzeni mīklā ar cukuru un kanēli

     

Septembris nāk ar ābolu ražu un ir īstais laiks pagatavot kādu našķi no šiem augļiem. Ābolu gredzeni ir ļoti garšīgi, ja pasniedz ar plombīra saldējumu.

Sastāvdaļas: 3 gab. āboli, 1 gab. ola, 1 ĒK skābs krējums, 2 ĒK cukurs, 1 ĒK pūdercukurs, 2 ĒK piens, 4 ĒK milti, šķipsna sāls,  šķipsna soda, eļļa.

Pagatavošana: Ābolus nomizo, izdobj serdi, sagriež 0,5-1 cm biezās ripiņās un pārkaisa ar cukuru. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, sāli, pielej krējumu un pienu, pievieno kviešu miltus un izmaisa vienmērīgu mīklu. Mīklai pievieno saputotu olas baltumu un izcilā.  Sagatavotā mīklā iemērc uzdurtu ābolu ripiņu, liek sakarsētos taukos un vāra dzelteni brūnu. Ābolu ripiņas sakārto traukā un pasniedz karstas, pārkaisītas ar cukuru un kanēli un plombīra saldējumu.

Atstājiet komentāru