2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Vienkāršā kūka ar mandarīniem cukura karamelē

Vienkāršā kūka ar mandarīniem cukura karamelē

Vienkārši pagatavojama apgāztā kūka, kas ir gluži kā radīta Ziemassvētku gaidīšanas laikam – sulīga, garda un pārklāta ar cukura karameles ieskautām mandarīnu šķēlītēm. Recepti iesaka tasty.lv.

Sastāvdaļas: 6-7 mandarīni, 2 lielas olas, 1 glāze cukurs, 1 glāze skābs krējums vai bezpiedevu jogurts, 1/2 glāze rapšu eļļa, 2 glāzes milti, 1 TK cepamais pulveris, 70 g sviests.

Pagatavošana: Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Kūkas formu ar noņemamu malu izklāj ar cepamo papīru. Ieziež formas apakšu ar sviestu, cieši vienu pie otras izkārto mandarīnu daiviņas, pārkaisa tās ar 1/3 glāzi cukura, pārliek ar sviesta piciņām. Olas sakuļ ar atlikušo cukuru. Pievieno krējumu vai bezpiedevu jogurtu, eļļu, smalki sarīvētu vai kafijas dzirnaviņās samaltu viena mandarīna miziņu un iemaisa. Miltus atsevišķā traukā sajauc ar cepamo pulveri, pievieno olu-krējuma masai un iekuļ. Sagatavotu mīklu lej virs mandarīniem. Kūku liek krāsnī un cep 40 minūtes. Formu izņem no krāsns, liek virsū attiecīga izmēra šķīvi, apgāž kūku uz tā otrādi, uzmanīgi noņem cepamo papīru. Atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru