2020.gada 24. janvāris

Eglons, Krišs, Ksenija

Kulinārā mantojuma klasika -  pildīta līdaka

Kulinārā mantojuma klasika - pildīta līdaka

Lai saglabātu veselīgu ādas, matu un nagu stāvokli, ārsti un dietologi iesaka vismaz pāris reizes nedēļā iekļaut ēdienkartē zivis. Šis ieteikums nereti tiek ignorēts ģimenes budžeta ekonomijas nolūkos, bet kādēļ gan pārmaksāt, pērkot dārgos nēģus, lasi vai mencu, ja tepat Daugavā vai citā ūdens tilpē var nozvejot zivis. Piedāvājam pildītas līdakas recepti. Sastāvdaļas: 1 līdaka, 1 sīpols, 2 vārīti burkāni, 200 g kūpināts cauraudzītis,  
majonēze rotāšanai, 1 buntīte pētersīļu.

Pagatavošana: Līdakai pārgriež vēderu un uzmanīgi novelk ādu, to nesaplēšot, bet centrālo asaku, asti un galvu atstājot klāt. Visu gaļu uzmanīgi atbrīvo no asakām un divas reizes samaļ gaļas mašīnā, piemaļot arī burkānus un sīpolu. Pievieno sasmalcinātu kūpinājumu un samīca visu kopā viendabīgā masā. Iegūto masu blīvi pilda atpakaļ līdakas ādā un ādu rūpīgi sašuj ciet ar kokvilnas vai linu diegu, veidojot atkal atpakaļ veselu līdaciņu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30-40 minūtes. Rotā ar majonēzes restīti un svaigiem pētersīļiem. Šādi pildītu var pagatavot arī citu saldūdens zivi pēc izvēles, ne tikai blīdaku.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru