2019.gada 19. oktobris

Drosma, Drosmis, Elīna

Tomāti želejā ar karsēšanu mikroviļņu krāsnī

Tomāti želejā ar karsēšanu mikroviļņu krāsnī

Tomāti želejā ar esenci sterilizēti mikroviļņu krāsnī.

Sastāvdaļas: tomāti, sīpoli. Marināde: 1 l ūdens, 5 gab. lauru lapas, 6 gab. smaržīgie pipari, 2 ĒK cukurs, 1 ĒK sāls, 1 ĒK
etiķa esence (vai 8 karotes 9% etiķa), 15 g želatīns (1 ĒK).

Pagatavošana:Ņem burciņas, vēlams puslitra (pirms dārzeņu ievietošanas ievieto izmazgātas burkas mikroviļņu krāsnī uz 3 minūtēm sterilizēties, pilnā jaudā), tad kārto kārtās tomātus, sīpolus.

Pagatavo marināti un izšķīdina tajā uzbriedinātu želatīnu, aplej tomātus. Burkas liek sterilizēties, atkal mikroviļņu krāsnī bez vāciņa uz pilnu jaudu 8 minūtes, aizgriež vākus, apliek otrādi un apklāj uz nakti ar frotē pelddvieli, lieta darīta.

Lai izdodas!

Atstājiet komentāru