2019.gada 13. novembris

Eižens, Jevgēņija, Jevgēņijs

Perfekta buljona pīrādziņu mīkla un pildījums

Perfekta buljona pīrādziņu mīkla un pildījums

Kā izcept buljona pīrādziņus ar liellopa gaļas pildījumu, māca žurnāls "100 Labi Padomi".

SASTĀVDAĻAS
2 glāzes miltu
150 g sviesta
100 g krējuma
1 olas dzeltenums + 1 ola apziešanai
1 tējk. citrona sulas
1 naža gals cepampulvera
sāls
Pildījumam
500 g maltas liellopa gaļas
1 smalki sakapāts sīpols
1–2 ļoti smalki sakapātas ķiploka daiviņas
sāls
malti melnie pipari
eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Pildījumu gatavo šādi: pannā sakarsē nedaudz eļļas un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno gaļu un mazliet pacep, lai vairs nav sarkana. Pieber sāli un piparus. Mazliet atdzesē un pilda pīrādziņos.

Miltus uzsijā uz mīklas dēļa un ar nazi iekapā sviestu. Olas dzeltenumu viegli sakul ar sāli, citrona sulu un cepampulveri. Miltu un sviesta maisījumā izveido iedobi. Ielej krējumu un sakulto olu. Samīca mīklu, saveļ apaļu, ietin pārtikas plēvē un vismaz uz pusstundu ieliek ledusskapī. Mīklu izveltnē, ar cepumu vai citām veidnītēm izspied atbilstošas formas mīklas gabaliņus. Vidū uzliek pildījumu, aizloka ciet un apziež ar sakultu olu. Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna. 

Atstājiet komentāru