2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Fotorecepte: 7 soļi kā pagatavot izcilu plovu pārtikas maisā

Fotorecepte: 7 soļi kā pagatavot izcilu plovu pārtikas maisā

Ēdieni, kas gatavoti pārtikas maisā, ir gardi, sulīgi un aromātiski. Turklāt gatavošana ir daudz vienkāršāka, tā kā plēves maisā ēdiens nepiedeg un nesaķep, arī maisīt to gatavošanas procesā nav vajadzības un panna pēc ēdiena izlietošanas ir tikpat kā tīra, jo visi pārpalikumi tiek noņemti ar plēves maisu.

Piedāvājam vienkāršu recepti 7 soļos, kā pagatavot gardu plovu pārtikas maisā.


Sastāvdaļas:
400g rīsi
600g gaļa (fileja)
1litrs ūdens
3 gab.sīpolgalviņas
1-2 burkāni
2 galviņas ķiploka
1,5 tejk. Plovam domāto garšvielu
0,5 -1 tejk. Kurkumas pulvera
0,5-1 tejk. Saldās paprikas pulvera
1,5 tejk.bārbeles ogu
1 tejk. Sāls
100 ml augu eļļas


Pagatavošana:

1. Rīsus rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī (skalojot maina ūdeni vismaz 6-7 reizes). Rīsus var izvēlēties pēc pašas ieskatiem.



2. Smalki sagriež sīpolu, burkānus – griež salmiņos vai sarīvē uz rupjas rīves.



3. Plovam der jebkāda veida gaļa. To nomazgā, sagriež kubiciņos. Liek sakarsētā pannā eļļā cepties. Apcep no visiem pusēm, kamēr izdalās šķidrums un gaļa kļūst zeltaini brūna, cep 7 minūtes. Sālīt pagaidām nevajag.



4. Apcepto gaļu pārliek bļodā. Pannā pielej vēl eļļu un saber sīpolus un burkānus un apcep, kamēr tie kļūst mīksti un zeltaini.


5. Apceptos sīpolus un burkānus saber bļodā pie gaļas un pievieno nomazgātos rīsus. Pievieno garšvielas, sāli un visu labi samaisa.



6. Nogriež pārtikas maisu apmēram 60 cm garumā vai garāku atbilstoši pannas izmēram, novieto uz pannas un aizsien vienu galu maisam un ievieto tajā sagatavoto plova masu un pārlej ar karstu ūdeni. Virsū plova ūdens masai liek abas ķiploka galviņas un aizsien maisu.



7. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem un ievieto tajā pannu ar plovu. Plovu gatavo 190 grādos, nepaaugstinot temperatūru apmēram stundu.



Tas arī viss, plovs ir gatavs! Labu apetīti!

Atstājiet komentāru