2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Cepti puķkāposti saldskābā mērcē

Cepti puķkāposti saldskābā mērcē

Puķkāposti ir viens no populārākiem augiem mūsu dārzos un uz galda. Piedāvājam pagatavot puķkāpostus saldskābajā mērcē.

Sastāvdaļas: 1 kilograms puķkāpostu; 3 ēdamkarotues augu eļļas; 70 grami kukurūzas cietes; 600 grami tvaicētu rīsu, loki.

Mērcei:150 grami cukura, 100 ml baltvīna etiķa, 2 ēdamkarotes sojas mērces, 1 tējkarote ķiploka pulvera, 1/2 tējkarotes sāls, 50 grami kečupa, 1 ēdamkarote kukurūzas cietes, 2 ēdamkarotes auksta ūdens.

Pagatavošana:Cepeškrāsni liek sildīties uz 220 grādiem un ietauko cepamo trauku. Puķkāpostus sagriež mazākos gabaliņos un ber lielā traukā. Pievieno eļļu un kārtīgi samaisa. Pievieno kukurūzas cieti un vēlreiz kārtīgi samaisa. Puķkāpostus ber cepamajā pannā un cep līdz tie paliek brūni. Kamēr puķkāpostu vēl cepas, sāk gatavot mērci. Bļodiņā sajauc kopā cukuru, baltvīna etiķi, sojas mērci, ķiploka pūderi, sāli un kečupu. Lej uz vidēji lielas pannas un sāk sildīt.Mazā bļodā sajauc kopā vienu ēdamkaroti kukurūzas cietes un aukstu ūdeni. Lej pannā un uz mazas uguns turpina sildīt mērci. Kad puķkāposti gatavi, lielā traukā puķkāpostus sajauc kopā ar mērci. Pasniedz ar tvaicētiem rīsiem un pārkaisa ar sagrieztiem lokiem.

Atstājiet komentāru