2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Vienkāršā rudens sēņu zupa

Vienkāršā rudens sēņu zupa

Nevar nepamanīt, ka šobrīd sociālo tīklu karstākais jaunums ir fotogrāfijas, kurās redzami sēņu pārpilni klūgu grozi, spaiņi, maisiņi un pat automašīnu "bagažnieki".

Līdzās daudzu sēņotāju pacietīgi gaidītajām un beidzot sagaidītajām meža karalienēm baravikām, šobrīd pašā plaukumā ir arī beciņu, vilnīšu, rudmiešu un bērzlapju sezona. Arī gailenes turpina savu uzvaras gājienu. Viens no labākajiem veidiem, kā izbaudīt sēņu maigo, bet izteikto aromātu, ir dāžadas sēņu zupas. Turklāt, lai nenomāktu meža velšu garšu, zupu pareizāk būtu gatavot bez gaļas piedevas – ierādot sēnēm goda vietu.

Piedāvājam vietnākārši pagatavojamu un sātīgu rudens sēņu zupu ar dārzeņiem.

Sastāvdaļas: kartupeļi, sīpols, burkāni, 2-3 ĒK sviets, sēnes, zaļumi, pēc garšas sāls, 3-4 smaržīgie pipari, 2 lauru lapas, 1 TK cukurs.

Pagatavošana: Gabaliņos sagrieztus kartupeļus liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra. Kamēr vārās kartupeļi, sviestā apcep sakapātu sīpolu, rīvētus burkānus un sēnes. Kad kartupeļi mīksti pievieno katla saturam apceptās sēnes, sīpolus, burkānus. Samaisa, pievieno sāli, cukuru, garšvielas, zaļumus. Pasniedz ar krējumu.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru