2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Ķiršu un baltmaizes sacepums

Ķiršu un baltmaizes sacepums

Ķiršu sacepums vislabāk garšo pasniegts ar vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu.

Sastāvdaļas: 500g ķirši bez kauliņiem, 2 šķēles sakaltusi baltmaize, 200 ml piens, 3 gab. Olas, 120g cukurs, 40g sviets, 2 ĒK milti, sāls, 80 g tumšā šokolāde, sviets (pannas pārziešanai), pūdercukurs.

Pagatavošana: Baltmaize šķēlītes ieliek bļodā. Pienu uzkarsē, pārlej maizei un ļauj 10 minūtes ievilkties, samaisa. Olas sakuļ, pievieno izmērcēto baltmaizi, cukuru, sviestu, miltus, sāli, sadrupinātu šokolādi un visu labi samaisa, beigās pieber ķiršus.

Cepjamo formu ieziež ar sviestu, piepilda ar ķiršu maisījumu un 200 grādos cepeškrāsnī cep 25 min.

Gatavo sacepumu pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu.

Atstājiet komentāru