2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Gardais pavasara našķis - apgāztā rabarberu kūka

Gardais pavasara našķis - apgāztā rabarberu kūka

Vienkārša, skaista un garšīga kūka, ko pagatavot rabarberu laikā. Tie, kuriem rabarberi nepatīk, var izmantot citus augļus vai ogas.

Sastāvdaļas: 300 g rabarberu, 150 g mīksta sviesta + nedaudz formas izsmērēšanai, 150 g cukura, ½ tējk. smalki rīvētas citrona miziņas, 2 olas, 150 g miltu + nedaudz formas sagatavošanai, 2 tējk. cepamā pulvera, 50 ml piena. Sīrupam: 50 g sviesta, 100 g cukura, 2 ēdk. Ūdens, šķipsna kanēļa.

Pagatavošana: Sagatavo gareno kēksa cepamo formu (8 x 25 cm). Ieziež to ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Visas sīrupam paredzētās sastāvdaļas liek mazā katliņā un vāra trīs minūtes. Sīrupu lej sagatavotajā formā. Rabarberus nomizo un sagriež 8 cm garos posmos, ko kārto citu pie cita formā uz sīrupa. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Sviestu saputo ar cukuru un citrona miziņu. Pa vienai ieputo olas. Iemaisa miltus kopā ar cepamo pulveri un beigās pievieno pienu. Liek mīklu uz rabarberiem, nedaudz izlīdzina un cep krāsnī apmēram 30 minūtes. Var pasniegt ar saldējumu vai putukrējumu.

Atstājiet komentāru