2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Ātrā banānu kūka, kūciņas un deserts

Ātrā banānu kūka, kūciņas un deserts

Ātri un vienkārši pagatavojams banānu gardums, kuram iespējamas vairākas variācijas –kūka, saldie groziņi un deserts!

Sastāvdaļas: Kūkas pamatnei: 2 paciņas klasisko Selgas cepumu un 150g sviesta. Pildījumam: 1 bundžiņa vārīts iebiezinātais piens, 3-4 banāni, 300ml saldā krējuma, cukurs pēc garšas. Dekorēšanai – kakao pulveris vai sarīvēta šokolāde.

Pagatavošana: sasmalcina un sajauc ar sviestu. Cepumu un sviestu masu ieber veidnē un izlīdzina. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta 175 grādu temperatūrā uz 10-15 min, līdz pamatne ir kļuvusi zeltaini brūna. Atdzesē.

Vārīto iebiezināto pienu liek bļodā un samaisa viendabīgā masā. Saputo saldo krējumu ar cukuru. Vārīto iebiezināto pienu ieklāj kūkas pamatnei pa virsu, uz tā izkārto sagrieztas banānu šķēlītes. Ar karoti liek virs banāniem putukrējumu. Pa virsu uzber sarīvēto šokolādi vai kakao pulveri. Kūku pasniedz nekavējoties!

Saldo groziņu pagatavošana: groziņos smērē vārīto iebiezināto pienu, kārto banānus, pārklāj ar putukrējumu un dekorē ar šokolādi!

Deserta pagatavošana: glāzītes apakšā sadrupina cepumus, tad klāj kārtās vārīto kondensēto pienu, banānus, putukrējumu, dekorē ar šokolādi!

Atstājiet komentāru