2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Rabarberu rausis: Ēdiens, kas uzlabo garastāvokli

Rabarberu rausis: Ēdiens, kas uzlabo garastāvokli

Rabarbera dzimtene ir Rietumķīnas un Austrumtibetas kalniene. Kā ārstniecības augs tas pazīstams gandrīz piecus gadu tūkstošus. Rabarberi uzlabo garastāvokli, nostiprina kuņģa–zarnu traktu, veicina aknu darbību, uzlabo apetīti, mazina slāpes, novērš sliktu dūšu. Attīra asinis, palīdz sirds mazspējas gadījumā. Lieto arī hemoroīdu, caurejas, hepatīta, drudža gadījumos.

Rabarbers ir viens no pirmajiem pavasara dārzeņiem un našķiem. Piedāvājam tējas vai kafijas pauzei uzcept rabarberu rausi.

Nepieciešams: 4 rabarberu kāti, 1 glāze paniņu, 1 glāze + 3 ēdamkarotes cukura, 3 olas, 2 glāzes miltu, 1 ēdamkarote cepampulvera, 1 ēdamkarote vaniļas cukura, 100g skāba krējuma, kanēlis.

Pagatavošana: Rabarberus sagriež, liek cepamtraukā. Paniņas, cukuru, vaniļas cukuru, olas sakuļ, pieliek cepampulveri un miltus. Mīklu uzlej uz rabarberiem, cep 180 grādos, līdz virsiņa brūna. Gatavību pārbauda ar kociņu. Gatavo rabarberu rausi izņem no formas, apgriež otrādi, ar rabarberiem uz augšu, pārsmērē krējumu, pārkaisa ar cukuru un kanēli. Cepamtrauku ieteicams izklāt ar cepampapīru, tad rausi vieglāk apgriezt.

Atstājiet komentāru