2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Zināms, kā cilvēka organismu ietekmē dienā apēsts viens marinēts gurķis

Zināms, kā cilvēka organismu ietekmē dienā apēsts viens marinēts gurķis

Mēs zinām, ka fermentēti ēdieni uzlabo gremošanas sistēmas darbību, bet vai nojaušam, ka arī garīgā veselība tiek nostiprināta, patērējot šādu pārtiku?

Pirms tika izgudrots ledusskapis, mūsu senči izmantoja dažādus paņēmienus, lai saglabātu pārtiku. Viena no šīm metodēm ir fermentācija (skābēšana, raudzēšana). Šī procesa laikā pārtika tiek ievietota skābā šķīdumā, kas aizkavē pārtikas bojāšanos un padara tur saražotās baktērijas piemērotas lietošanai uzturā. Šī procesa laikā rodas mikrobiotiski savienojumi, kas palīdz uzlabot ķermeņa funkcijas un stiprina imūnsistēmu.

Pētījumā, kas veikts Viljama un Mērijas Koledžā, piedalījās 700 dalībnieku, kuri 30 dienas uzturā lietoja fermentētu pārtiku. Diētā tika iekļauti tādi pārtikas produkti kā jogurts, kefīrs, fermentēts sojas piens, miso zupa, skābēti kāposti, tumšā šokolāde, mikroaļģu sulas, marinēti gurķi un diedzētas sojas pupiņas.

Eksperimenta dalībnieki pēc šādas diētas ievērošanas secināja, ka jūtas mazāk trauksmaini un nav tik depresīvi. Pieskaņot iepriekš minēto pārtikas produktu patēriņu ikviena vajadzībām ir ļoti grūti, jo katra cilvēka gremošanas sistēma ir savādāka.

Par spīti tam, minēto produktu pārēšanās neizraisa nepatīkamus blakusefektus. Tie tikai palīdz cilvēka organismam. Pamēģini arī tu, sāc ar vienu fermentētas pārtikas vienību dienā un tad turpini pakāpeniski palielināt tās skaitu. Ja mēnesi no vietas katru dienu apēdīsi pa marinētam gurķītim, noteikti jutīsies labāk gan fiziski, gan garīgi.

Avots: BNN

Atstājiet komentāru