2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Pazīstamais kultūras darbinieks Pēteris Draņevičs pēdējā gada laikā ievērojami notievējis

Pazīstamais kultūras darbinieks Pēteris Draņevičs pēdējā gada laikā ievērojami notievējis

Jēkabpils novadā pazīstamais kultūras darbinieks, Ābeļu amatierteātra “Cerība” režisors, aktieris un šlāgerdziesmu izpildītājs Pēteris Draņevičs nepilna gada laikā ievērojami notievējis. Tagad viņu satiekot neviens vien bijušais paziņa pirmajā mirklī pat neatpazīst, ka pretim stāv Pēteris. 

Laikraksts “Ceturtdiena” lūdza Pēteri Draņeviču pastāstīt par savām vizuālajām pārmaiņām.

-    Kā tas viss sākās? Pats izlēmi, ka laiks pievērsties diētai vai kāds cilvēks vai notikums Tevi uz to pamudināja? 

P.D.
Neviens mani nemudināja. Es pats izlēmu, jo saproti, ja cilvēks vairs nevar uzvilkt kurpes vai zeķes, kā vien stenot un pūšot, tad tas vairs nav normāli. Tāpēc izdomāju jāsāk kaut kas darīt un, lūk, kā nolēmu, tā es arī izdarīju. Pagājušā gada februārī nolēmu, ka turpmāk vairs maizi neēdīšu. Redzi, rezultāts nav licis vilties. Atteicos no visiem miltu ēdieniem, maizes vietā izmantoju rīsu galetes. Arī saldumus pilnīgi nekādus. Kā veicās? To jūs tagad, satiekot mani varat redzēt. Neviens mani vairs negrib pazīt, daudzi cilvēki domā, ka esmu slims. Jāsmejas! Vajag tikai gribēt un viss izdosies. Es nožēloju tikai vienu, kāpēc es to nedarīju agrāk. 

-    Diēta, ko ieturēji ir tevis izdomāta vai izmantoji kādu populāru, ko reklamē internetā?

P.D. Nekādu moderno diētu neieturēju, pats izdomāju, no kādiem ēdieniem atteikties un pie tā stingri turējos.

-    Kā veicās ar pieņemto lēmumu, vai bija viegli pie tā turēties?

P.D. Kā izlēmu, tā izdarīju.

-    Vai vari pastāstīt par savu ēdienkarti? 

PD. Dzeru tēju, kafiju, bet tikai bez cukura. Šķidrumu vajag ļoti daudz dzert. Brokastīs: viena rīsu galete ar vārītu desu, otra galete ar vārītu, šķēlītēs sagrieztu olu un trešā galete ar biezpienu. Ja ļoti gribās, biezpienu var sajaukt arī ar krējumu, bet, protams, tikai ar pašu vājāko 12%. Pusdienās var ēst visu, izņemot makaronu produktus, miltu produktus un, protams, nekādas mērces un treknumus. Vakariņās ēdu tikai kādu augli - ābolu, banānu vai mandarīnu un tas arī viss. Jo augļos jau ir pietiekami daudz cukura, kas nepieciešams organismam, glukoze. Nekādus citus saldumus papildu nevajag, vai ne? No ēdienkartes ir pilnībā izslēgtas tortes, kūkas, bulciņas, konfektes un cepumi. Tiem manā ēdienkartē nav vietas, diemžēl daudzi no šīm lietām nespēj atteikties un tādēļ, sākot diētas, nav rezultāta. 

-    Vai neilgojies pēc agrākās ēdienkartes?

P.D. Nē. Agrākā ēdienkarte mani vairs nesaista un es arī cenšos ļoti tam turēties pretī, jo daudzi cilvēki, labu gribot, mani uz to vilina, dažādās situācijās cenšoties pacienāt ar produktiem, kuri vairs nav manā ēdienkartē. Draugi to necenšas darīt, bet ir pārsteigti, ka es tā stingri turos pie mērķa un nepadodos. Viņiem tas ir liels brīnums. 

-    Mēdz teikt, lai ieturētu diētu un “nenorautos” vajadzīgs liels gribasspēks?

PD. Jā, laikam tomēr tas ir milzīgs gribasspēks, nevaru pats saprast, kā es pie tā nonācu. Gribējās man savā mūžā staigāt ar džinsiem, tagad es to varu darīt. Gribējās man savā mūžā kaut vienu uzvalku iegādāties, tagad man tie ir divi. Draugiem, kuri vēlas kaut ko līdzīgu sasniegt kā es, varu ieteikt tikai vienu, apņematies lūdzu un beidzot izdariet, redzēsiet, rezultāti neliks vilties. Nekad nevajag padoties, tikai uz priekšu Esmu pārsteigts pats par sevi. Jūtos viegli, brīvi, bez problēmām varu apģērbties, kustēties. Taču tagad man ir cita problēma, kā tikt vaļā no liekās ādas, kas radusies notievējot, domāju jādodas pie ķirurga, lai iesaka, ko man darīt. Ja es tikšu arī no tās vaļā, būšu tikai priecīgs.

-    Ko Tu ieteiktu tiem, kuri gadiem domā - jā vajadzētu kaut ko darīt, notievēt, bet tālāk par šo domu netiek? 

P.D. Ar diētu ir daudz pārsteigumu, ir tā, ka mani tiešām daudzi vairs nepazīst, esmu vizuāli mainījies. Es nesvēros diētas sākumā un arī tagad nē, bet domāju, ka esmu zaudējis kādus 18 vai vairāk kilogramus. Nezinu. Kad cilvēki beidzot mani atpazīst, brīnās, es pastāstu par savu diētu. Tad cilvēki brīnās vēl vairāk, kā tas iespējams, tik drastiski, bez vakariņām, piebilstot, ka tad jau labāk nedzīvot, ja no ēšanas jāatsakās. Bet es jūtos labi ar vieglām brokastīm, pusdienām bez miltu ēdieniem, treknā un saldumiem un vakariņām ar kādu augli, plus daudz nesaldināta šķidruma.  Kā jau teicu, es beidzot savā dzīvē varu nopirkt tādu apģērbu kādu esmu vēlējies visu savu mūžu  – džinsas, kurtku un pat uzvalkus. Un par to man patiesi ir liels prieks!

-    Tu esi radošs cilvēks – režisors, dziesmu izpildītājs, aktieris – kas jauns Tavā radošajā dzīvē?

P.D. Mūzikas dzīvē gandrīz viss ir apstājies. Pati redzi, ka šajā laikā neko daudz nevar braukāt riņķī un apkārt. Taču domāju, ka kādai jaunai dziesmai savu otro videoklipu, cerams, šogad izdosies izveidot. Ābeļu amatierteātrī taisu jaunu izrādi. Mūsu novadnieces Māras Jakubovskas lugu “Ceturtā palāta”. Tēma šim laikam ir pat ļoti aktuāla. Taču visu laiku mūsu darbs tiek pārtrauks ar visādiem ierobežojumiem, nezinu, kad izdosies iestudēt. Prātoju, ka laikam jātaisa vairāk skeči. Tad jau redzēs. Jūtos ļoti labi, ka aizejot pensijā, mani tomēr neaizmirst mani bijušie kolēģi un aicina piedalīties dažādos pasākumos, piemēram, Dzejas dienas “Akurāteros”, Jēkabpils Galvenā bibliotēka aicināja piedalīties tematiskā pasākumā, Ābeļu tautas namā novadīju skaistu Ziemassvētku koncertu. Ja kādam ir tuvs teātris, tad aicinu, pavisam drīzi – Krutpils kultūras namā 27.janvārī pulksten sešos vakarā, esmu uzaicināts vēlreiz spēlēt jaukajā izrādē - “Trīnes grēki”.

-    Paldies par sarunu!

Komentāri (0-7/7)

  • vabole
    31.03.2022 09:09
    Super!!!Visu cieņu.
  • Es
    27.01.2022 20:00
    Pič,galvenais pašam noskaņoties un darīt!Apsveicu!Veselībai perfekts uzlabojums,bet grūti iedomaties Tevivi tagad tadu kā esi.Tu vienmer esi bijis simpatisks,,Karlsons,, kas dzīvo uz jumta.Lai viss iedomatais izdodas!
  • Sods
    23.01.2022 09:35
    Respect!! Laiks lauku kungiem arī sākt naudas diētu!
  • Tatjana
    21.01.2022 21:15
    Visu cieņu! Cik tas ir superīgi, kā nolēmu , tā izdarīju, pats priekš sevis ! Un atkal bravo Draņeviča kungs!
  • anta
    21.01.2022 20:44
    Nepazīstu pieminēto Draņeviču kungu, bet mani šīs publiskās diates nepārliecina. Pati mēģināju. Iesaku stipri sekot savam veselības stāvoklim. Ne viss ir tā kā izskatās . Labu veselību!
  • Kaut kā tā
    21.01.2022 10:52
    Var arī nedēļā reizi panašķēties ar konču vai tortes gabaliņu. No tā nekas slikts nebūšot, un nervi būšot mierīgāki. Jebkurš ierobežojums, pat tas, kas nav saistīts ar ēdienu, cilvēkam rada stresu. Kur stress, tur arī slimības.
  • Inga
    21.01.2022 10:00
    Cilvēks ar lielu gribasspēku, visu cieņu tev Pič, lai veicas!

Atstājiet komentāru