2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jautājam: Kā plānojat svinēt un ko Jums nozīmē Lāčplēša diena?

Jautājam: Kā plānojat svinēt un ko Jums nozīmē Lāčplēša diena?


Keita Frīdmane:
Kopā ar ģimeni es jau no četru gadu vecuma, katru gadu apmeklēju Lāčplēša dienas pasākumus, ejam lāpu gājienā, iededzam svecīti un noliekam puķes pie pieminekļa Jēkabpilī - "Kritušiem par Tēviju". Pēc tam mājās visi kopā skatāmies vēstures tematikai veltītas filmas. Daudzveidīgāki un plašāki pasākumi, kuros piedalāmies, notiek valsts svētkos - 18.novembrī.


Jānis Ščerbickis: Gadu gaitā Lāčplēša diena ir atzīmēta dažādi, gan ejot lāpu gājienā, gan apmeklējot piemiņas vietas un iededzot tur svecītes, gan skatoties tematiskas filmas. Pēdējo gadu notikumi Ukrainā liek aizdomāties par brīvības cenu ne tikai Lāčplēša dienā, kad aizdedzam sveces mājas logos, bet aizvien biežāk arī ikdienā. Šīs dienas brīvību simbolizējošā nozīme ir kļuvusi daudz būtiskāka.


Evelīna Rudzīte: Lāčplēša dienā parasti dodos lāpu gājienā, ja ir tāda iespēja un pie atceres vietām novietojam svecītes. Mājās iededzam svecīti un izcepam kādu gardumu. Pie apģērba piespraužam sarkanbaltsarkanu lentīti.


Aelita Bērziņa: Lāčplēša dienas pasākumi mūsu ģimenē jau kļuvuši par tradīciju. Lāčplēša dienā ejam lāpu gājienā ar darba kolektīvu un ģimeni, iededzam svecītes, kā cieņas apliecinājumu kritušajiem par brīvību. Tā ir vienotības, patriotisma un atbildības sajūta par savu valsti un mūsu bērnu nākotni.


Inga Āriņa: Lācplēša diena ir kā piemiņas un cieņas diena par tiem, kuri cīnījās par brīvību. Aizdedzot svecītes, ar mājās ceptu maizīti, noskatot kādu filmu par notikuma liecībām vai koncertu, kas veltīts Latvijas vēsturiskajam notikumam ir manas cieņas apliecinājums par ceļu uz brīvību. Savu cieņu izrādu savas dvēseles klusumā. Esmu par to, lai jebkura Zemes teritorija tiktu sadalīta ar mierpilnām sarunām, nevis ar sāpīgām cīņām un zaudējumiem.

Atstājiet komentāru