2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jautājam: Kā vērtējat pašvaldības atbildīgo dienestu darbu sniega tīrīšanā, autoceļu, ielu un stāvlaukumu uzturēšanā ziemas sezonā?

Jautājam: Kā vērtējat pašvaldības atbildīgo dienestu darbu sniega tīrīšanā, autoceļu, ielu un stāvlaukumu uzturēšanā ziemas sezonā?


Inga Štolcere:
Par šo ziemu objektīvi vēl nevar spriest, jo ziema ir tikai sākusies. Pirmos sniegus, kuri piesniga trīs nedēļu laikā, tā arī nenotīrīja, kaut vajadzēja. Bet pagaidām sūdzēties nevar. Ja būtu neatliekama braukšana, jau labu laiku iepriekš piezvanītu pārvaldei un brīdinātu, ka uz to laiku man vajag tikt āra no mājas. Bet pirmdien pēc nakts puteņošanas izbraukšana no mājas bija apgrūtināta kaimiņiem. Automašīna uz Vīpes pagastam piederoša ceļa iestrēga sniegā. Tika ziņots pārvaldniecei Nadeždai Mitrofanovai. Tikai pēc divām stundām palīdzība tika sniegta. Es uzskatu, ka pēc teritorijas tik mazā pagastā palīdzību iespējams sniegt operatīvāk, maksimums pusstundas laikā. Pērn gan ir visādi gājis. Pēc ilgstošas snigšanas ceļš nav bijis iztīrīts trīs dienas, vienreiz pat nedēļu. Un tas nebija normāli. Par to bija kursā novada deputāts Aivars Kraps. Ja redz, ka dienas iet un ceļš stāv joprojām sniegā, tad ir jāzvana pārvaldei un jāatgādina, ka ceļš tomēr ir janotīra. Tā, ka nav viss tik labi un ideāli. Iet visādi. Es uzskatu, ka pēc pēdējās reformas pārvaldniekiem bija jāorganizē ārējais konkurss, un tad arī darba rezultāti būtu citi.


Gunita Lesniece: Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, šogad ceļi tiek slikti vai vispār netiek tīrīti, kas sagādā iedzīvotājiem problēmas, lai iepirktos, bērnus nogādātu uz skolu vai no mājām aizbraukt uz darbu. Runājot par stāvvietām, tās arī netiek tīrītas, ja vēlies pie daudzdzīvokļa mājas novietot auto, tad pašam tās ir jāiztīra. Varu pateikties Bebru 23 mājas sētniecei, kura ļoti tīri un apzinīgi iztīra no sniega gājēju ietves.


Santa Paleja: Situāciju vērtēju neviennozīmīgi. Manas dzīves vietas pagalmi tiek tīrīti operatīvi, nav nekādu pretenziju. Taču regulāri pārvietojoties pa Viestura, Viesītes un Jauno ielu, saskaros ar to, ka šīs ielas tiek tīrītas vēlu. Pa šīm ielām no rītiem ir intensīva satiksme, jo bērni tiek nogādāti uz bērnudārziem “Zvaigznīte” un “Zvaniņš”, kā arī Jēkabpils 2.vidusskolu.


Reinis Ozoliņš: Ziema ir ziema,s nieg, putina. Nekad ziemā braukšana nebus kā vasarā, ir jāpārslēdzas iekšēji sevī uz ziemas ciklu, un viss būs kārtībā. Ielas tiek tirītas, arī ietves iespēju robežās. Uzturētājiem tas ir liels izaicinajums, jo snieg visā novadā vienlaicīgi, bet jāsaprot, ka iztīrīt vienlaicīgi visu nevar.


Aija Rogāle: Novērots, ka pirmdien pēc stipriem sniegputeņiem bija problēmas gan uz ielām, gan auto stāvlaukumos, pie iepirkšanās centriem. Otrdienā jau ielas ievērojami bija tīrītas, arī Rimi auto stāvlaukumā varēja normāli iebraukt, izbraukt. Ar māju pagalmiem netiek galā, pieļauju- traucē arī novietotie auto, kas tur stāv pa dienu. Sniega sasnidzis tik daudz, ka ir ko tīrīt un derētu arī izvest no ielām un laukumiem.


Valdis Strods: Manuprāt, savu iespēju robežās tiek galā ciešami, jo jāņem vērā, cik daudz sniega šogad. Ir, protams, daļa ietvju, kas nav tīrītas, bet kam tās jātīra, pašvaldībai vai citiem, nezinu. Vajadzētu pievērst uzmanību gājēju pārejām, lai nebūtu sniega vaļņi, ne tikai, kur ir gājēju pārejas, bet visas vietas, kur šķērso ielas.

Komentāri (0-2/2)

  • Viestura iela
    16.12.2022 11:19
    Paldies sniega tīrītāju kantorim - "Jēkabpils pakalpojumi" par jau no rīta iztīrīto sniegu... Viestura ielā.
  • ES
    15.12.2022 16:39
    Cik ir sastādīti administratīvie pārkāpumi šiem pašvaldības adbildīgiem dienestiem par nenotīrītām brauktuvēm un gājēju ietvēm, stāvlaukumiem, sabiedriskām vietām? Cik? Sniegs nav nevairāk, ne mazāk. Sniegs ir tik cik ir un būs viņš vienmēr. Tikai domes izdzimteņu pauros ir iesēdusies doma, ka šogad sniegs jau nebūs. Un ja būs, tad aizsūtīs traktoru, kurš stāv uz enkura sūnu ciemā.

Atstājiet komentāru