2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jautājam: Kā plānojat svinēt Latvijas valsts svētku dienu?

Jautājam: Kā plānojat svinēt Latvijas valsts svētku dienu?


Daiga Barkāne:
Latvijas svētku nedēļa ir laiks, kad sirds iesilst vēl lielākā pateicībā par vērtībām, kas mums ir. Tā kā dzīvoju laukos, ne vienmēr sanāk būt Lāpu gājienā vai saviesīgajos pasākumos. Man šis laiks vairāk ir klusuma laiks, ļoti patīk pabūt dabā, tā var novērtēt vēl vairāk mūsu Latvijas bagātības dabas skatos, mierīgajās debesīs un elpot spirdzinošo un mazliet dzestro gaisu. Sev un mums visiem novēlu trīs pamatvērtības- PATEICĪBU, PACIETĪBU un PIEDOŠANU. Tās mūs stiprinās, dos spēku, veidos līdzcilvēku pleca sajūtu, neļaus mūsu ego dancot, kur citu brīdi nevajadzētu, kaldinās mūsos izturību un sīkstumu un atvērs dvēseli, ja būsim kādreiz kļūdījušies. Lai cilvēcība pāri visam, lai tā ienāk katrā valstī, ciemā, mājā, katra sirdī! Vēlos katram cilvēkam mūsu Latvijā pateikt PALDIES, jo mūsos katrā ir ļoti daudz labā. Lai izdodas vairot labos darbus, labās domas, lai izdodas pāri negācijām ieraudzīt katrā tieši to labo, vairāk smaidīt un novērtēt līdzcilvēkus sev blakus. Sasparosimies, Latvijas svētku nedēļā pateiksim dienā vismaz 3 PALDIES un Latvija iemirdzēsies miljons pateicības vārdos.


Ivars, Valērija un Hanna Joelis: Latvijas valsts svētki mums ir nozīmīgi! Ar ģimeni apmeklējam vismaz vienu pasākumu, kurā iegūstam patriotisma devu gadam. Piemēram, lāpu gājiens vai kāds cits patriotisma nedēļas pasākums. Un, protams, šajā nedēļā noskatamies kādu filmu, “Rīgas sargi” vai “Dvēseļu putenis”.


Daira Spārīte: Mūsu ģimenes tradīcija ir piedalīšanās Lāčplēša dienas lāpu gājienā un svecīšu aizdegšana valsts svētkos Kena parkā kopā ar mazbērniem. Apmeklējam kādu no vietējiem svētku pasākumiem. Klājam arī svētku galdu. Sev un Latvijai novēlu svētkos gūto prieku un gandarījumu saglabāt arī ikdienā, optimismu un pacietību krīžu pārvarēšanā.


Daiga Kalniņa: Protams būs, karogs, sveces, svētku maltīte, taču lielāko svētku sajūtu man rada iespēja fotografēt svētku sajūtas un noskaņas, kā arī izdziedāt svētkus. Varbūt tādēļ gan 17., gan 18. novembrī būšu uz skatuves svētku pasākumos ar KRĀCI un NOSKAŅU. Jau tagad dzīvoju arī barikāžu sajūtās, jo Viesītē ir manas barikāžu fotopiezīmes izstādē BRĪVĪBAS ĶĪLIS. Nav iespējams aizmirst, kā smaržoja vējš pirmajos Atmodas karogos. Nevaru nedomāt arī par verdzības un ļaunuma dvaku no totalitārās Maskavas un to, ka ukraiņi mums palīdz apjēgt patiesas vērtības, kur starp lielākajām ir brīvība un neatkarība. Tikai tuvais dod jēgu, tādēļ ikkatram vieam no mums jāstiprina personiskas attiecības ar Latvijas dzimšanas dienas svētkiem, jāaudzē, jāattīsta tradīcijas, prieks par brīvību un neatkarību, kas ir jāuztur stipra un jāsargā joprojām un vienmēr.


Ritma Lukjanova: Svētkos galdā ir torte Latvijas kontūras formā. Meitas tērpjas atbilstošos tērpos svētkiem un fotogŗāfējas. Skatāmies svētkiem veltītus raidījumus.

Komentāri (0-1/1)

  • Skolnieciņš
    19.11.2022 07:44
    Lai Latvju Dievi mūs svētī! Svētīgi! Priecīgu 18. novembri visiem ticīgajiem! Ar sentēvu viedumu, dievturis Skolnieciņš

Atstājiet komentāru