2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jautājam: Vai, jūsuprāt, pagriežot pulksteņus uz vasaras laiku darba diena kļūst garāka?

Jautājam: Vai, jūsuprāt, pagriežot pulksteņus uz vasaras laiku darba diena kļūst garāka?


Spodra Purviņa:
Esmu cīrulītis! Tāpēc esmu par vasaras laiku bez pulksteņu grozīšanas. Patīk agrās, rasotās, putnu treļļu piepildītās rīta stundas. Iesaku katram kaut reizi vasaras pirmajā pusē piecelties nedaudz pirms saules lēkta un izdzīvot šo mirkli!


Vadims Hotuļovs: Mani personīgi tas maz ietekmē, jo ir pierasts, bet sarunās ar līdzcilvēkiem un darba kolēģiem, lielāka daļa saka, ka jā, laiks ir jāgriež uz priekšu, un ir jāpieturās pie šī laika, dēļ bioloģiskiem ritmiem, kuri ir izjaukti, un šo viedokli es atbalstu.


Lida Fiksa: Man patīk vasaras laiks! Esmu cīrulis. Neatbalstu pāreju uz ziemas laiku rudenī, tas rada depresiju un arī organisma ritmi tiek izjaukti. 


Jānis Bite: Pagriežot pulksteņus par vienu stundu uz priekšu, attālināmies no Latvijas īstās laika zonas par 1,5 stundām. Laika maiņa uz vasaras laiku veselību neietekmē, bet rudenī ietekmē uz slikto pusi. Pulksteņa grozīšana organismam nepatīk. Darba ziņā nekāda labuma, šķiet, ka nav no pulksteņa grozīšanas.


Sandra Tuča: Man ir problēmas ar to laikā grozīšanu. Paiet laiks kamēr pierod pie tās stundas starpības. Laukos kaimiņu tantei pie gultas stāv divi modinātājpulksteņi. Viens cilvēkiem, otrs priekš lopiem, jo tās govis tomēr jāslauc vienā un tajā pašā laikā, viņām neiestastisi, ka mēs te pulksteņus griežam!

Atstājiet komentāru