2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jautājam: Vai esat sarūpējis ārkārtas gadījumu somu?

Jautājam: Vai esat sarūpējis ārkārtas gadījumu somu?

Aizsardzības ministrija, reaģējot uz iedzīvotāju jautājumiem par drošības situāciju, mudina iepazīties ar "72 stundu” bukletu, ko darīt un kā rīkoties krīzes situācijā. Bukletā arī ir padoms, kā sakārtot krīzes somu, ko ņemt līdzi, ja ir pēkšņi jāatstāj dzīves vieta. 


Ineta Buka: Šobrīd vēl 72 stundu somu nekārtoju, jo ticu Eiropas Savienības vienotībai un politikai. Tiesa, esmu apsvērusi, kur stāv mugursomas un ko tajā noteikti ielikt, ja pienāks x stunda. Nedaudz mierinājums, ka dzīvoju tālu no stratēģiskiem objektiem, ir aka un pagrabs. Pagaidām optimistiski.


Raimonds Spēks: Jā, protams, esmu visu šādai somai sagatavojis. Es ,protams, visiem iesaku necelt paniku un morāli noskaņoties tam labākajam. Aicinu stāties Zemessardzē un aktīvi apmeklēt mācības, tā jūs labāk sapratīsiet, kas jāliek somā šādā krīzes situācijā, kā arī būs priekšstats par izdzīvošanu nestandarta apstākļos. Dievs svētī Latviju!


Lelde Veigure: Pirmais, kas nāk prātā, noteikti tie būtu medikamenti, papildus apģērbs, pamatvajadzību higēniskās lietas,  sērkociņi, telefons ar lādētāju un ,protams, pārtika. Tas būtu pirmais, ko liktu somā, ja pēkšņi rastos šāda kritiska nepieciešamība un ja iepriekš nekas nebūtu sagatavots.


Rasma Draška: Dzīvoju laukos un te ir kur doties - mežs. Nekur prom no Dzimtenes doties nepieļauju pat domu. Līdzi ņemtu tikai to, kas mugurā un dokumentus. Dažas dienas var iztikt arī neēdis. Bet domāju, ka valsts vīriem pietiks saprāta sēsties pie Miera sarunu galda, nemētāties ar vārdiem un nevicināt ieročus. Karā uzvarētāju nav .


Ingūna Pāvelāne: Protams, ka arī mani satrauc karadarbība Ukrainā tapat, kā visus pārējos. Kā rīkoties un ko darīt krīzes situācijā, par to vēl neesmu domājusi, bet ja karš Ukrainā turpināsies, būs jādomā arī par drošību krīzes situācijā.  Mani visvairāk satrauc tas, ka šobrīd nav zināms, nav informācijas, ja gadījumā steigā jāpamet mājas no iespējamām kara briesmām, nav ne jausmas, kur skriet, kur slēpties.

Atstājiet komentāru