2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jautājam: Sinoptiķi ziņo, ka jau februāra vidū dažviet Latvijā sācies meteoroloģiskais pavasaris, vai to jau izjūtat?

Jautājam: Sinoptiķi ziņo, ka jau februāra vidū dažviet Latvijā sācies meteoroloģiskais pavasaris, vai to jau izjūtat?


Diāna Kelpiņa:
Jā, pavasaris tuvojas. Sniega paliek arvien mazāk, dienas gaišākas. Arī putni, kuri nelido uz dienvidiem, bet ziemo šeit Latvijā, kļuvuši aktīvāki, salasās kopā grupiņās un sēžot koku zaros priecīgi čivina - pavasaris nāk.


Kristīne Garde: Šobrīd par pavasara tuvošanos, diemžēl, liecina tikai bedres un peļķes uz ielām, bet mana īstā pavasara sajūta ir saulīte, kas no rīta pamodina, tā īpašā smarža gaisā, briestošie pumpuri koku zaros. Šogad gaidu arī ledus iešanu Daugavā, kopš bērnības ir licies, ka pavasaris sākas, kad upē ledus ir izkustējies!


Iveta Skolniece: Prieks, ka dienas kļuvušas garākas un ilgāk ir gaišs, taču ziema vēl spītīgi turas pretī pavasarim, jo mēdz būt tā: aizej naktī gulēt it kā pavasarī, kad dienā saulīte labi izkausējusi sniegu un kaut nedaudz bija manāma zālīte, bet pamosties jau ziemā, kad aizputināti ceļi un pagalmi. Joprojām sals kniebj vaigos, saule tikai reti pavīd no mākoņiem un ātrāk gribas tikt siltumā. Februāris ir viltīgs, tāds pusceļš uz pavasari, tāpēc jāapbruņojas ar pacietību! Taču drīz pārkāpsim ziemai asti un varēsim pavasari paņemt plaukstā!


Anita Bartusa: Jā, laiks kļūst siltāks, visur peļķes. Ziemeļsusējā ledus izkūst. Pagājušajā nedēļā, ejot pa Daugavas valni, dzirdēju jautrus putnu treļļus. Pavasaris tuvojas, taču mans mīļākais gadalaiks ir vasara, jūlijs, kad dārzā izplaukst visas manas stādītās lilijas.  


Alla Rubļova: Jā, pavasara vēsmas jūtamas. Šajās dienās secināju, ka diena kļūvusi garāka, ap pieciem pēcpusdienā ārā vēl ir gaišs. Putni kļuvuši vairāk pamanāmi, sadzirdami jautri čivinot. Gribās ilgāk turēt logu vaļā, lai ienāk mājā pavasara gaiss.

Atstājiet komentāru