2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jautājam: Kas Jūsos raisa patriotisma sajūtas un, ko novēlat, sagaidot Lāčplēša dienu, Latvijas aizstāvjiem – karavīriem un zemessargiem?

Jautājam: Kas Jūsos raisa patriotisma sajūtas un, ko novēlat, sagaidot Lāčplēša dienu, Latvijas aizstāvjiem – karavīriem un zemessargiem?


Daina Ozola:
Arī Austrijă latvieši novembrī dzīvo svētku sajūtăs! Jūtos lepna par mūsu Latviju, un austrieši ar patiesu apbrīnu vēro mūsu svētku svinēšanas tradīcijas! Tuvojošajos svētkos novēlu latviešiem dzimtenē un aiz robežăm atcerēties, ka Latvija esam mēs katrs un visi kopā! Nezākāsim zemi un valsti no kuras esam năkuši! Saules mūžu Latvijai un mūžīga piemiņa mūsu brīvības cīnītăjiem!


Maija Grundšteine: Lāčplēša diena ir atgādinājums, ka brīvība un neatkarība Latvijas valstij nav nākusi pati par sevi. Tā ir uzvara ne tikai pār pretinieku, bet arī pār neticību saviem spēkiem, neticību savas valsts nākotnei un neatkarībai. Svētku un patriotisma sajūtu rada dzimtās zemes daba, rudens un tuvās ziemas dvesma un, protams cilvēki man apkārt, kas sakopj un izrotā savu vidi. Tie ir ziedi pilsētas ielā un laukumos, karogi, sveču gaisma logos un lāpu gājiens svētku vakarā. 11.novembrī aizdedzināsim sveces, lai izrādītu cieņu visiem, kuri cīnījās par mūsu valsts neatkarību.


Inta Ūbele: Šis laiks ir ļoti sarežģīts mums visiem, bīstamākā laika zīme ir vienaldzība. Tāpēc svarīgi sevī nepazaudēt galveno: iejūtību vienam pret otru, izpratni, toleranci un sirdsmīlestību, jo visi esam daļiņa no mūsu Latvijas, no mūsu valsts. 


Ilze Lukjanova: Mūsu zemes aizstāvjiem novēlu prieku, lielus un mazus panākumus, laimīgu tagadni un gaišu nākotni, mieru un mīlestību. Nav viegli atbildēt, kas tieši raisa patriotisma sajūtas, tās ir daudzas lietas – svarīgas un nopietnas – jau trešo gadu mājas pagalmā mastā plīvojošais Latvijas karogs, arī mīļas un ikdienišķas – T-krekli un džemperi ar Latvijas simboliku, Latvijas kontūras pulkstenis pie sienas. Mani iepriecina un svētku sajūtu raisa,  kad Jēkabpilī  jau laikus tiek saposta pilsētvide - izkārti neskaitāmi karogi ielās, daudzviet izvietotas ziedu kompozīcijas.


Iveta Smalca: Pieliec delnu pie acīm un skaties: līdz pat pēdējam olim viss tavs. Neatdod, dzirdi, neatdod. mazo Latviju – lielākas nav. /L. Briedis/… Man Lāčplēša diena vienmēr paliks atmiņā ar lāpu gājienu. Paldies karavīriem un zemessargiem par drosmi aizstāvot..

Atstājiet komentāru